Operațiune anti-ambrozie, în Ploiești

SGU Ploiești  a anunțat că, la inițiativa Uniunii Asociațiilor de Proprietari (UAP) Prahova, miercuri a avut loc o acțiune de identificare a zonelor verzi de pe domeniul public unde este prezentă ambrozia.

Zeci de ploieșteni s-au prezentat în cursul acestui an fie la medicii de familie, fie la medicii alergologi cu simptome de rino-conjuctivită și astm bronșic din cauza ambrozie. Simptomele alergiei se manifestă prin strănut repetat, secreții nazale, lăcrimare, tuse sau respirație dificilă.În urma evaluărilor în teren, s-a constatat că planta a fost îndepărtată din următoarele zone: Parc Mihai Viteazul, Parc Câineni, str. Tânărul Muncitor, str. Harpei, str. Sabinelor, str. G-ral Dragalina, str. Cameliei bl.32, str. Cătinei bl.27, B-dul Republicii bl.207, str. Bahluiului (parcări), Aleea Strejnic bl.A6, A7, A8, str. G-ral Eremia Grigorescu bl.94,95, Aleea Vărbilău, str. Mărășești-zonă pasaj suprateran, str. Arhip Nicolae și lizieră Nord( ambele în zona conductelor)”, se arată într-un comunicat al SGU Ploiești.

 

SGU a anunțat că au fost stabilite și zonele unde, în perioada următoare, se va interveni pentru îndepărtarea buruienii, care este extrem de periculoasă pentru persoanele alergice.

 

Este vorba de strada Crișan- în spate bl.135, zona verde aferentă Gării de Vest, Palatul Culturii, Cartier Mitică Apostol, strada Libertății, Bulevardul Petrolului, Cartier Albert, Bariera București (zona verde cuprinsă între str. Industriei și Cartier Mimiu).

 

 

Related posts

Leave a Comment

13 − 10 =