Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost cumpărat

Chimcomplex Borzeşti, societate deţinută de omul de afaceri roman Ştefan Vuza, a cumpărat activele combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea.

,,Oltchim S.A. informează acționarii că a fost finalizat contractul de vânzare active încheiat cu Chimcomplex S.A. Borzești, prin încasarea integrală în data de 07.12.2018 a prețului tranzacției și prin transferul dreptului de proprietate asupra activelor începând cu data de 08.12.2018. 

Pachetele de active transferate către Chimcomplex S.A. sunt următoarele: Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane și VCM/PVC 1. Activele includ terenuri, clădiri, investiții în curs de execuție, drepturi de proprietate intelectuală și alte bunuri mobile reprezentând în principal utilaje, echipamente, tehnologii și orice alte bunuri similare necesare procesului de producție. Totodată un număr de 1.164 salariați au acceptat încheierea de contracte individuale de muncă cu cumpărătorul Chimcomplex S.A.În urma acestei tranzacții Oltchim S.A. va rămâne cu active în conservare, pentru care se vor continua procedurile prevăzute prin Planul de Reorganizare”, se arată în comunicatul Oltchim.

Finanţarea pentru cea mai mare parte a sumei date pentru Oltchim vine de la banca VTB Europe, cu capital rusesc, şi de la Credit Suisse.

Related posts

Leave a Comment

3 × five =