O nouă alertă alimentară în România! A fost retras somon afumat din Kaufland, Auchan şi Carrefour, infestat cu listeria

O nouă alertă alimentară în România! Autoritatea Sanitar Veterinară a anunțat că a retras mai multe tipuri de somon afumat din Kaufland, Auchan şi Carrefour, care a fost contaminat cu listeria. Cei care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiți de autorități să nu le consume și să le ducă înapoi în magazine.

Mai multe incidente provocate de somonul afumat file în ultima perioadă i-au determinat pe inspectorii sanitar-veterinari să efectueze controale în urma cărora au fost descoperite produse alimantare contaminate cu listeria la doi mari producători. Aceștia au oprit imediat linia de producție și au confiscat peste 130 de kilograme de produse. De asemenea, inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 43.000 de lei. Kaufland, Auchan şi Carrefour, care se numără printre cele mai mari lanțuri de magazine din România, au scos de pe rafturi produsele din loturile care au fost contaminate.

Inspectorii Autorității Sanitar Veterinare au anunțat că în acest moment pe rafturi nu se mai găsește somon afumat din loturile infestate cu listeria, iar clienții care au cumpărat deja produsele au fost sfătuiți să nu le consume și să le returneze. Listeria, bacteria prezentă în somonul afumat, poate provoca listerioză, boală care afectează în special persoanele cu un sistem imunitar slăbit. Persoanele care au consumat somonul afumat și prezintă dureri de cap sunt sfătuite să meargă la medic.

Related posts

Leave a Comment

eighteen + 1 =