O mamă dă în judecată școala fiului, susținând că băiatul de 4 ani a fost forțat să participe la o paradă LGBT

2 februarie 2023  |  14:38  |  👁 174 Vizualizari


O mamă dă în judecată școala la care este înscris fiului ei de patru ani, după ce a susținut că cel mic a trebuit să participe la o paradă LGBT, scrie Mirror.co.uk.

 

A început acum un caz juridic primul de acest fel din Marea Britanie,după ce mama a spus că vrea ca „copilul ei să primească educație, mai degrabă decât îndoctrinare”.

Izzy Montague, în vârstă de 38 de ani, a inițiat o acțiune în justiție împotriva școlii primare Heaver’s Farm din Croydon, sudul Londrei, după ce i s-a spus că fiul ei nu poate renunța la participarea la un eveniment Pride LGBT – în ciuda faptului că familia este creștină.

Mama dă acum școala în judecată pe motive de discriminare directă și indirectă, victimizare și încălcare a obligațiilor legale în temeiul Legii educației din 1996 și al Legii privind drepturile omului din 1998 care se aplică în Marea Britanie, scrie Mirror.

Izzy a spus că a luat cunoștință de parada Pride pe 19 iunie 2018, când a primit o scrisoare care a fost trimisă părinților prin care îi invita la un marș Pride pentru a „sărbători diferențele care îi fac pe ei și familia lor speciali”.

Ea a spus că a contactat școala și a scris, de asemenea, o scrisoare, subliniind că fiul ei va fi scuzat din cauza „afișării publice a aderării la opiniile pe care nu le împărtășește”.
Mama a afirmat, de asemenea, că marșul a fost o „discriminare ilegală împotriva copiilor care își urmează religia creștină sau orice altă religie”, a spus femeia în fața Tribunalului Central din Londra.

Cu toate acestea, ea a spus instanței că cererea ei a fost refuzată.
Crezând că este hărțuită și refuzând să fie redusă la tăcere, Montague a decis să-și retragă fiul de la școală și a inițiat o acțiune în justiție.

Un număr mare de părinți au susținut, de asemenea, că școala a forțat o agendă LGBT „foarte agresivă” asupra copiilor lor – toți au sub 12 ani – într-o manieră care a abuzat de drepturile lor părintești.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.