O furtună puternică a provocat moartea a cel puțin șapte persoane în Europa

11 februarie 2020  |  13:27  |  👁 365 Vizualizari


O furtună puternică a provocat decesul a cel puţin şapte persoane în Polonia, Elveţia, Suedia, Slovenia şi Marea Britanie. În Suedia, un bărbat a murit, iar un al doilea a fost dat dispărut şi se presupune că este decedat, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat duminică pe un lac în apropiere de Svenljunga.

Bărbatul dat dispărut este căutat în continuare de o echipă de salvatori cu ajutorul unui elicopter.

Un bărbat de 58 de ani a decedat duminică în comitatul Hampshire din sudul Angliei după ce un copac s-a prăbuşit peste autovehiculul în care se afla, potrivit poliţiei.

În Slovenia, un copac s-a prăbuşit pe un autovehicul provocând decesul şoferului, a relatat agenţia de ştiri slovenă STA.

Serviciile meteorologie au avertizat de asemenea în ceea ce priveşte nivelurile foarte ridicate ale apelor de-a lungul coastelor Danemarcei, Norvegiei, Suediei şi Finlandei.

Intemperiile au lăsat sute de mii de locuinţe fără electricitate în Franţa, Cehia, Polonia, Marea Britanie, Estonia şi Letonia.

În oraşul german Frankfurt, braţul unei macarale s-a desprins şi s-a prăbuşit peste o catedrală din oraş.

Furtuna a provocat totodată numeroase perturbări ale transporturilor pe tot teritoriul Europei până luni dimineaţă.

În Olanda, circa 220 de curse aeriene au fost anulate luni pe aeroportul Schiphol din Amstedam. Furtuna a limitat capacitatea de operare a pistei.

Aeroportul olandez a avertizat că alte curse ar putea avea întârzieri marţi din cauza vânturilor puternice prognozate de meteorologi.

Aeroportul din Munchen a fost grav afectat, un purtător de cuvânt din acest oraş din sudul Germaniei anunţând anularea a 420 de curse.

Transportul feroviar a suferit de asemenea perturbări în diferite regiuni din Europa.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.