Fabrică inaugurată în Mizil, județul Prahova. Investiție de 3 milioane de euro

6 octombrie 2021  |  12:35  |  👁 525 Vizualizari


SC Filtre Aer Curat SRL, companie care deține brandul Eversted, este un business 100% românesc, cu o expertiză de aproape 40 de ani în domeniul producției de filtre de aer. Societatea a deschis o nouă fabrică în Mizil, județul Prahova, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.

Fabrica Eversted din Mizil, județul Prahova se întinde pe o suprafață de peste 2.000 mp, unde se pot fabrica peste 300.000 unități de filtre de aer pe an (grosiere, fine și ultrafine). Investiția se ridică la 3 milioane de euro, din care 1,65 milioane de euro reprezintă fonduri europene.

În prezent, Eversted este singurul producător din România cu o gamă completă de filtre de aer utilizate în domeniul HVAC (Heathing, Ventilation, Air-Conditioning), adică produce filtre de aer pentru toate tipurile de sisteme de ventilație și climatizare.

“În unitățile sanitare aerul curat, aerul fără impurități este vital pentru pacienți. Pe lângă asigurarea celor mai bune condiții de recuperare pentru pacienți și a unui mediu sigur de lucru pentru cadrele medicale, unitățile spitalicești trebuie să evite și răspândirea virusurilor, a microbilor sau particulelor dăunătoare pe calea aerului. Crearea unui ambient sănătos în unitățile spitalicești și nu numai, se poate realiza doar prin implementarea unor soluții optime de filtrare a aerului, atât în cazul saloanelor și cabinetelor medicale, cât mai ales în sălile de operație și în saloanele de terapie intensivă unde nivelul de puritate a aerului trebuie să fie de minimum 99,95% eficiență de reținere a particulelor de 0,3 microni”, a declarat Vasile Ene, director general Eversted.

Investiția în laboratorul de testare al fabricii Eversted a fost de peste 500.000 de euro.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.