O carte, o poveste

Apărut în anul 2004, romanul Împreună, scris de autoarea franceză Anna Gavalda, rămâne așa cum spunea cineva o carte pe care nu suntem pregătiți să o uităm.

Scriitoarea spune o poveste a zilelor noastre, în cuvinte simple, reușind să ne emoționeze profund.

Facem cunoștință în paginile ei cu o foarte talentată desenatoare care lucrează noaptea pentru o firmă de curățenie, cu un tânăr bucătar în viața căruia meseria, motocicleta, fetele și bunica sunt punctele de reper, cu un aristocrat care, cu o politețe fără cusur, încearcă să își facă loc într-o lume ce pare hotărâtă să-l excludă și cu o bunică care își ascunde slăbiciunea de teamă că va fi nevoită să-și părăsească casa și mai ales mica sa grădină.

Intrăm într-o lume care ne reamintește cât sunt de delicate relațiile de familie, ce raporturi complexe avem, adeseori, cu cei mai apropiați.

Este o carte despre tentații și greșeli, despre incapacitatea de a rezolva problemele vieții, despre neadaptare, despre bătrânețe și dispute între generații. Este o pledoarie pentru prietenie și pentru iubirea pe care care aceasta o aduce în suflete ca să aline și să dea forța de a merge, cu fruntea sus, înainte, împreună.

Personajele care intră în scenă dezarticulat, într-un balet stângaci sfârșesc prin a ne lua cu ele într-un dans armonios, plin de speranță și încredere.

Este o carte care te face să zâmbești printre lacrimi!

Lectură plăcută!

Related posts

Leave a Comment

ten + 6 =