O carte, o poveste! O iubeam

3 februarie 2020  |  13:49  |  👁 417 Vizualizari


Chloe suferă. Se simte trădată și este profund nefericită. La 30 de ani, mamă a doua fiice,  a fost părăsită fără prea multe explicații de soțul ei, Adrien. Acesta a ales să își continue viața alături de amanta sa.

La curent cu toate aceste întâmplări, socrul său, Pierre, o persoană de care Chloe nu s-a simțit nicicând apropiată, o invită împreună cu fetele la casa familială de vacanță. Această invitație este prilejul unui lung și emoționant dialog între cei doi. Ia naștere  pentru întâia oara o intimitate iar Chloe descoperă, surprinsă, în ursuzul Pierre o persoană caldă si romantică.

Socrul îi spune povestea lui de iubire cu Mathilde, o translatoare pe care o cunoscuse în timpul unei întâlniri de afaceri. Avea 42 de ani, era căsătorit și avea copii când s-a îndrăgostit așa cum nu credea vreodată că este posibil. Iubirea împărtășită devenise, de la început, o relație ascunsă pe care, în timp, lașitatea bărbatului căsătorit o condamnase.

Pierre dorește ca mărturisirea lui să o facă pe Chloe  să privească ce i se întâmplă dintr-o altă perspectivă. Pentru ca ea merită ceva mai bun, crede el, acest abandon dureros este șansa de a găsi ce i se cuvine, de fapt. Pe de altă parte, pentru copii un tată fericit pe care îl văd din când în când este de preferat unuia prezent însă nefericit. Este un discurs pe care tatăl îl ține în absența fiului pentru că înțelege  că decizia de a pleca dă șansa amândurora la o nouă viață,  mai bună. Cu ani în urma, Pierre alesese sa renunțe la iubire pentru a rămâne în zona de comfort și a respecta conveniențele. Fusese o experiență ratată care nu ajutase pe nimeni.

De data aceasta, Anna Gavalda abordează eșecul cuplului, durerea, regretul, remușcările care rămân în urma destrămării unei relații într-o carte  bine scrisă, simplu, pe înțelesul tuturor și poate tocmai de aceea cu adevărat emoționantă.

Lecția acestei conversații este că atunci când iubești trebuie  ‘’ să te bați pentru dragostea ta puțin câte puțin în fiecare zi, să ai curajul să fii tu însuți, să te hotărăști să fii fericit’’.

Lectură plăcută!

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.