O carte, o poveste – ‘’Lovește-ți inima’’

Diane este întâiul născut al Mariei. Mama nu are decât douazeci de ani și, prizoniera propriei firi narcisiste, este preocupata să fie admirată și invidiată de cei din jur.
Fetița drăgălașă se bucură la început de atenția tatălui, a bunicilor și a prietenilor ceea ce o incomodează pe mama obișnuită să fie centru atenției. Luată prin surprindere de apariția copilului, Marie nu este o mama afectuoasă iar copilul crește și se dezvoltă tânjind după iubirea maternă.
Marie aduce pe lume în următorii ani un băiat, singurul copil fată de care are o atitudine normală si apoi o altă fiică pe care o adoră și pe care o sufocă cu o afecțiune bolnavă, fără limite.
Diane, un copil sensibil și precoce, știe că nu este iubită de mama si realizeaza ca tatăl, deși ține la ea, este complet absorbit de soție. De aceea decide să locuiască cu bunicii materni care înțeleg perfect situația și de care rămâne foarte atașată.
Este o elevă strălucită și devine un excelent cardiolog. Ajunsă la maturitate Diane caută, inconștient, compania unor persoane a căror fire este aceeași cu a mamei sale narcisiste, manipulatoare, interesate să îi folosească pe ceilalți ca să își atingă scopurile. Este gata să facă tot ce îi stă în putință pentru aceștia. Totul pentru a obține ceea ce i-a lipsit mereu atenția, recunostința și iubirea.
Intâlnirea și relația cu Olivia îi dezvăluie mecanismul acestor alegeri. Iar situația fiicei acesteia, copil născut într-o familie respectabilă și aparent normală, i se pare cu mult mai grea decât a ei.
„Prin urmare, acesta era rostul, aceasta era rațiunea de a fi a oricarei vieți: de asta ești aici, de asta înduri atâtea încercări,de asta te chinui să respiri în continuare, de asta accepți atâtea lucruri insipide-ca să cunoști iubirea.”
‘’Lovește-ți inima’’ este o carte bună a cărei scriitură este scurtă și la obiect. Datorita faptului că autoarea nu se pierde în detalii nici în cazul unei drame psihologice ca a celei de fața am putea adauga ca este o carte simpla.
Numai că nici una din carțile lui Amelie Nothomb nu este astfel!
Lectură plăcută!

Related posts

Leave a Comment

six + four =