O bucată desprinsă dintr-o rachetă anti-grindină a lovit acoperişul unei case din Prahova

21 noiembrie 2022  |  05:16  |  👁 151 Vizualizari


O porţiune dintr-o rachetă anti-grindină lansată, duminică după amiază, de către autorităţile din judeţul Prahova în zona localităţii Valea Călugărească a lovit acoperişul unei locuinţe, provocând pagube materiale minore.

Proprietarul a sunat la numărul pentru apeluri de urgenţă 112 câteva ore mai târziu, conform News.ro.

Potrivit oficialilor ISU Prahova, incidentul a avut loc în jurul orei 9:00, duminică dimineaţă, când o porţiune dintr-o rachetă lansată din punctul anti-grindină din apropierea comunei Valea Călugărească a lovit acoperişul unei case din satul Vârfuri. Este vorba despre o bucată din plastic care s-a desprins din rachetă şi a produs avarii minore acoperişului casei. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului. Angajaţi ai sistemului anti-grindină au mers la faţa locului imediat pentru a discuta cu proprietarul, care a fost nemulţumit de valoarea despăgubirilor propusă de către aceştia. Prin urmare, proprietarul casei a sunat la 112 câteva ore după incident.

În urmă cu câteva zile, un alt incident asemănător a avut loc în Lungești, Vâlcea.

Atunci, localnicii au crezut că a început războiul.

În realitate, racheta cu pricina nu era una militară și a fost lansată, controlat, în cadrul unui experiment menit să aducă ploaia. Ar fi trebuit să se autodistrugă la 3.000 de metri altitudine, dar ceva nu a funcționat corect și s-a prabușit. Partea bună este că în tot județul a început să plouă.

Fragmentul desprins dintr-o rachetă a aterizat în comuna Lungești, la zece metri de case, și s-a înfipt în pământ.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.