Nuraphone, căștile care se adaptează auzului tău

7 iulie 2020  |  09:54  |  👁 819 Vizualizari


Tehnologia căștilor audio a avansat foarte mult în ultimii ani, axându-se pe trei aspecte principale: conectivitatea, durata de viață a bateriei încorporate și funcția de anulare a zgomotului. Există, însă, un brand de căști care integrează aceste elemente într-un mod diferit: căștile Nuraphone.

Da, Nuraphone oferă conectivitate prin Bluetooth, o durată lungă a ciclului de încărcare și funcția de noise cancelling, însă toate acestea reprezintă parte a pachetului pentru care plătești și nu principalele caracteristici ale căștilor. Pentru că, în privința acestui aspect, avem de-a face cu posibilitatea reglării căștilor în funcție de modul în care vrei să asculți muzica în momentul în care le folosești.

Cu alte cuvinte, cu Nuraphone experimentezi un nou mod de a folosi o pereche de căști audio, deoarece acestea dispun de o tehnologie unică, una care conturează un produs cool și de o calitate premium.

 

Inteligența căștilor Nuraphone
Despre ce e vorba, de fapt? Căștile Nuraphone se adaptează capacității auditive a fiecărei persoane, permițând acesteia să „descopere muzica împreună cu toate culorile ei”, după definiția oferită de producător. Iar pentru aceasta, căștile utilizează emisiile otoacustice (OAE).

Cohleea, sau melcul membranos, este partea componentă a urechii interne, definită prin acel canal gros, răsucit în spirală, care-i conferă o formă de melc. Ea este responsabilă pentru conversia vibrațiilor mecanice ale sunetului în semnale electrice care sunt trimise creierului, permițându-i acestuia să detecteze acel sunet. Această activitate din cohlee generează, de asemenea, vibrații noi, care pot cauza unui sunet slab să iasă din ureche, acest fenomen fiind cunoscut sub numele de emisii otoacustice.

Această tehnologie de detectare e emisiilor otoacustice datează de la sfârșitul anilor ’70 și este folosită în zilele noastre în principal pentru a testa capacitatea auditivă a copiilor. Dar numai pentru a verifica dacă există un răspuns din partea acestora, și nu pentru a măsura acel răspuns.

Ei bine, aici este zona în care apare inteligența căștilor Nuraphone, care includ microfoane de înaltă sensibilitate (de genul celor utilizate de NASA pentru misiunea Marte 2020) ce redau o serie de sunete în timp ce măsoară emisiile otoacustice, apoi utilizează aceste răspunsuri foarte slabe pentru a crea o hartă cu modul în care urechile noastre percep anumite frecvențe.
Această informație folosește în continuare la construirea unui profil auditiv personal, pe care-l aplică la muzica pe care o asculți, conferindu-i acesteia mai multe detalii și profunzime și transformând experiența auditivă într-una inedită, mult mai bună ca oricare alta avută până la căștile Nuraphone.

La ce să te aștepți de la căștile Nuraphone
La un pachet care conține o pereche de căști, o cutie cu încă două seturi de dopuri (de dimensiune mică și medie), cablul de încărcare și un cablu jack analog. Plus un travel bag pentru a le putea transporta în timp ce călătorești.

Căștile Nuraphone arată foarte bine, oferind senzația că folosești un lucru de calitate. Dopurile sunt extrem de moi și confortabile, pretabile chiar și pentru sesiuni de ascultare de lungă durată. De fiecare parte a căștilor există butoane tactile cu logo-ul nura, ce pot fi configurate, prin intermediul aplicației nura, pentru reglarea volumului, primirea apelurilor telefonice, schimbarea pieselor etc.

Set-up-ul inițial este facil, aplicația nura, descărcabilă din AppStore și din Google Play, te ghidează interactiv în așa fel încât să-ți definești profilul auditiv personal încă de la prima utilizare. Căștile Nuraphone vin împreună cu funcția Active Noise Cancellation, care poate fi controlată tot din aplicația nura (sau prin intermediul butoanelor tactile), permițându-ți să părăsești când dorești zona muzicală în care te-ai „scufundat”, pentru a reveni cu o simplă apăsare de buton.

Căștile Nuraphone costă 399 euro, dar în România le-am găsit la prețul exagerat de 2199 lei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.