,,Nu suntem singuri acasă!”, un proiect realizat de Consiliul Judeţean Prahova în parteneriat cu DGASPC şi Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti

19 iunie 2020  |  07:43  |  👁 1406 Vizualizari


În ședința de săptămâna aceasta, Consiliul Judeţean Prahova şi-a dat acordul pentru lansarea unui parteneriat între DGASPC şi Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti.

 

DGASPC Prahova în colaborare cu Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, își doresc ca prin atragerea de fonduri de la Uniunea Europeană să demareze un proiect-pilot dedicat copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, proiect denumit ,,Nu suntem singuri acasă!”.

 

Proiectul-pilot ar putea să includă „activități de sprijin pentru stimularea participării la educație și la activitățile de consiliere a copiilor, precum și la activitățile recreative și de socializare, dezvoltarea de parteneriate între școli, autorități locale, instituții locale, ONG-uri și comunitate, precum și campanii de informare și conștientizare a părinților, persoanelor în grija cărora rămân copiii, specialiștilor, copiilor și publicului larg în ceea ce privește obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară”, conform documentaţiei care a însoţit proiectul de hotărâre votat de Consiliul Judeţean. În grupul ţintă intră copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, iar un proiect mare, aşa cum doresc să iniţieze autorităţile din Prahova, trebuie să includă peste 90 de beneficiari.

 

Potrivit datelor din proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Judetean Prahova, DGASPC urmează să depună o cerere de finanţare în cadrul unei axe dedicate reducerii şi prevenirii abandonului şcolar şi promovării accesului egal la învăţământ, în Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul-pilot, care ar urma să fie derulat în parteneriat cu autorităţile din Ploieşti, poate avea o valoare de până la un milion de euro, cu o cotă proprie de cofinanţare de 2%.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.