“Nu e o diferenţă între el şi colegii săi mai mari”. Are doar 15 ani, joacă la FCSB şi continuă să impresioneze. Un fost rapidist, mesaj pentru Dică: “Poate face pasul la prima echipă”

Ianis Stoica (15 ani), fiul lui Pompiliu Stoica, i-a impresionat deja pe oamenii din fotbalul românesc, deşi nu a avut multe prezenţe în prima echipă a FCSB. Ultimul care l-a lăudat este Nicolae Grigore, care a afirmat că tânărul fotbalist poate ţine pasul cu colegii mai mari de la vicecampioana României.


“La Ianis nu ştiu dacă începe această presiune, dacă o resimte sau dacă el e un tip care nu e afectat. Văd că e un tip care poate face pasul la prima echipă a FCSB, care nu resimte presiunea numelui, e unul dintre liderii generaţiei şi l-am văzut şi în meciul de la Călăraşi că nu se vede o aşa mare diferenţă între colegii săi mai mari de vârstă”, a declarat Nicolae Grigore.

Ianis Stoica, în vârstă de 14 ani, a debutat pentru FCSB în meciul de Cupa României cu Sănătatea Cluj, pe 25 octombrie 2017, în sezonul trecut. Fiul lui Pompiliu Stoica a marcat golul de 6-1, după o ratare a lui William De Amorim. La finalul jocului, tânărul mijlocaş a spus că este un moment extrem de important pentru el şi că ar putea chiar să scrie o carte despre acest joc, care i-a marcat cariera.
“Acest gol a venit în urma muncii mele. De opt ani, zi de zi, muncesc. Am unu sau chiar două antrenamente pe zi. Fotbalul este pe primul plan. Tatăl meu mi-a explicat că este foarte greu să porţi tricoul Stelei. Mai ales când la antrenamente când vin la tine Budescu sau Alibec şi îţi zic <<Salut!>>.
Am aflat de duminică că voi fi în lot. Asta mi-a dat încredere. M-am gândit că voi juca cinci minute. Am stat să mă gândesc non-stop la aceste cinci minute, la fiecare secunde. Aş putea scrie o carte despre acest joc. Cred că sunt mai tehnic decât tatăl meu. El era mai puternic în joc. Mi s-au înmuiat picoarele de când am auzit <<Hai Stoica>> şi am fost trimis la încălzire”, declara la acea vreme Ianis Stoica.
De la debut, Ianis Stoica a mai prins doar 66 de minute, în acest sezon, în înfrângerea din Cupa României, scor 2-1, cu Dunărea Călăraşi.

Sursa : prosport.ro

Related posts

Leave a Comment

seven + 19 =