Noul sef DNA Ploiesti face curatenie in abuzurile lui Onea

Dupa experienta care a “paradit” imaginea DNA Ploiesti, avandu-i la “butoane” pe Onea, Negulescu si altii, se pare ca lucrurile incep sa revina pe fagasul normal, odata cu preluarea conducerii de catre Marin Nicolae.

 

Noul sef al DNA Ploiesti nu doar ca nu le “seamana” celor doua lichele, astazi cercetate penal pentru zeci de abuzuri, dar nici nu incearca sa ascunda nenorocirile savarsite de echipa de paraditori. Ba din contra, le-a devoalat, atunci cand a avut ocazia.

De exemplu, in dosarul celebru pe care Onea i l-a deschis Anei Maria Patru, Marin Nicolae, acutalul sef al DNA Ploiesti, a transmis instantei faptul ca la dosar se afla probe care nu au legatura cu ancheta. Concret, vorbim despre interceptari cu soferi de TIR, evident, fara nicio legatura cu Ana-Maria Patru sau cauza in care a fost cercetata, dar care au umplut multe pagini ale dosarului. Probabil ca Onea si-a imaginat ca un dosar stufos va convinge instanta s-o condamne pe fosta sefa a AEP la multi ani de inchisoare si ca onorata instanta nu se va obosi sa citeasca si continutul dosarului.

Cel care a intervenit in acest proces a fost Marin Nicolae, care a sesizat faptul ca dosarul contine interceptari si probe care nu au legatura cu cauza Anei Maria Patru. Asadar, Nicolae a sugerat atat instantei cat si subalternilor din DNA Ploiesti ca nu e genul care sa tina sub pres mizeriile savarsite de Onea, ba din contra, e dispus sa le scoala la lumina. Pe scurt: paradeala cu probe false si martori inventati si-a cam gasit sfarsitul.

Ce spune Luju.ro despre dosarul deschis de Onea Anei Maria Patru si cum a reusit Marin Nicolae sa demaste “paradeala”:

Lumea Justitiei publica in exclusivitate dovada ca procurorii Lucian Onea, zis Lucica, si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au lucrat-o pe fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru, facandu-i un dosar bazat pe sute de inregistrari care nu au nicio legatura cu cauza. Absolut incredibil, in dosarul aflat la Tribunalul Bucuresti in care Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata pentru un pretins trafic de influenta, de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu, printr-un rechizitoriu verificat de adjunctul sefului Sectiei I a DNA Danut Volintiru, in loc sa existe inregistrari care sa probeze chipurile pretinsul trafic de influenta, exista de fapt 101 inregistrari cu discutii purtate intre doi soferi de tir, sau discutii purtate de cei doi camionagii cu sotiile lor.

Noul sef al DNA Ploiesti confirma tehnicile lui Onea

Practic, Onea, astazi suspendat din functia de procuror dupa ce s-au descoperit grozaviile pe care le facea in anchetele de la DNA Ploiesti, a trimis in instanta rechizitoriul 308/P/2016 privind-o pe Ana Maria Patru, fara a pune la dosar inregistrarile care aveau rolul de a proba acuzatiile sale, fiind convins ca a lucrat dosarul impecabil. Numai ca, ajuns in Tribunalul Bucuresti la judecatoarea Elena Brandusa Gheorghe, dosarul a fost luat la puricat, fiind solicitate de la DNA Ploiesti inregistrarile care au la baza acuzatiile aduse Anei Maria Patru. Cum din informatiile noastre, in acest dosar nu exista decat o singura interceptare care sa o vizeze pe Ana Maria Patru, Onea a fost nevoit sa trimita in instanta niste inregistrari la nimereala, constand insase DVD-uri despre care a sustinut ca ar contine inregistrari care probeaza cele retinute in actul de sesizare a instantei. Caci, s-o fi gandit Onea, cine va asculta vreodata sute de inregistrari in instanta?

Ei bine, inregistrarile pe care Onea le-a trimis in instanta contin discutii intre doi soferi de tir, iar pentru aceste discutii Ana Maria Patru a fost plimbata in catuse in fata presei si tinuta in arestul CRAP Dambovita pentru 47 zile, pana in data de 24 decembrie 2016, cand a fost eliberata de seful sectiei penale a Tribunalului Prahova judecatorul Constantin Nita. La patru zile dupa ce a fost eliberata, mai precis la 28.12.2016, fosta presedinta a AEP a fost trimisa in judecata.

Revenind la inregistrarile cu soferii de tir, mai trebuie precizate anumite aspecte. Printr-o adresa inaintata Tribunalului Bucuresti, in data de 14 septembrie 2018, procurorul Marin Nicolae (foto ), cel care i-a luat locul lui Lucian Onea la conducerea DNA Ploiesti, a informat instanta ca la dosar existau 6 DVD-uri marca Verbatim care contineau copii ale convorbirilor si comunicarilor telefonice interceptate in perioada 11.11.2016-17.11.2016, respectiv note de redare in format electronic a convorbirilor si comunicarilor telefonice. In acelasi raspuns, s-a mentionat insa si faptul ca dupa ce s-a procedat la ascultarea inregistrarilor, s-a constatat ca acestea nu au legatura cu cauza, astfel ca nu au fost folosite ca mijloace de proba:

“Mentionam ca, procedandu-se la ascultarea convorbirilor interceptate in baza mandatelor de supraveghere tehinca nu au rezultat date care sa aiba legatura cu obiectul cauzei si nu au fost folosite ca mijloace de proba”.

Related posts

Leave a Comment

three × five =