Noul coronavirus se răspândeşte rapid. Criza medicală a afectat grav afacerile. Stare de urgență în New York

9 martie 2020  |  08:16  |  👁 348 Vizualizari


Noul coronavirus se răspândește cu viteză. Sunt 106.000 cazuri de infectare și 3600 de decese la nivel mondial. Epidemia are și efecte economice importante: exporturile chinezești s-au prăbușit, iar importurile au încetinit după ce criza medicală a afectat grav afacerile, fluxurile comerciale globale și activitatea economică. Există și vești bune: aproape 70.000 de persoane infectate s-au vindecat. Printre acestea, un bărbat de 100 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate, la nivel global, 1750 de noi cazuri și 89 de decese.

Guvernatorul Statului New York, unde s-au înregistrat 21 de noi cazuri de îmbolnăvire, a declarat stare de urgență. Una dintre persoanele infectate lucrează la gara Grand Central din New York, pe unde trec zilnic sute de mii de oameni.

În Israel nu s-au înregistrat cazuri noi datorită măsurilor dure luate de autorități: cei 25 de israelieni care au revenit din Italia și care erau infectați au fost izolați. În plus, guvernul nu a mai permis aterizarea avioanelor care urmau să vină din zone periculoase. 20.000 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Aseară s-a confirmat și primul caz de îmbolnăvire în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie care are numeroase probleme medicale.

În China, răspândirea virusului a încetinit considerabil: în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 44 de cazuri noi, jumătate față de ziua precedentă.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.