Noul certificat verde e aproape gata. Când va deveni obligatoriu certificatul la locul de muncă

10 decembrie 2021  |  07:51  |  👁 338 Vizualizari


Am putea merge la muncă doar cu certificat verde de anul viitor. După mai multe discuţii în contradictoriu, noua coaliţie de guvernare în sfârşit a găsit o formulă care să treacă şi de Parlament. Certificatul va deveni obligatoriu doar când numărul de cazuri creşte constant.

Certificatul verde va fi obligatoriu la muncă în cazul în care timp de trei săptămâni consecutive numărul de cazuri Covid creşte cu cel puţin 50% la nivel naţional, în fiecare săptămână. Acesta va cuprinde informaţii legate de vaccinare.

Dacă angajatul este vaccinat cu o singură doză sau cu schema completă, dacă a trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau dacă este testat, PCR sau antigen. Statul are o variantă şi pentru angajaţii nevaccinaţi: va oferi gratuit cel mult 11 teste antigen pe lună, dar toate condiţiile de acordare a testelor vor fi stabilite abia vineri în cadrul coaliţiei, potrivit surselor Observator. Obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă rămâne în picioare atât timp cât incidenţa este mai mare de 1% şi dispare imediat ce cazurile sunt în scădere timp de 3 săptămâni la rând.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.