Noua producţie a lui Scorsese cu Leonardo DiCaprio va începe filmările anul viitor

Pelicula Killers of the Flower Moon are la bază romanul scris de David Grann, lansat în aprilie, anul trecut.

Aflat în dezvoltare de mai multă vreme, noul proiect cinematografic ce-i reunește pe Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio a primit undă verde, scrie Deadline.com. Filmul se va numi Killers of the Flower Moon, după romanul omonim al lui David Grann (publicat prima dată în aprilie 2017; a apărut anul acesta și la noi, cu titlul „Crimele din Osage County. Luna Floare si istoria FBI”).

Volumul urmăreşte eforturile Biroului Federal de Investigaţii, aflat la început de drum, de a face lumină într-una dintre cele mai sinistre conspiraţii din istoria recentă a Americii: uciderea treptată a membrilor naţiunii indiene Osage, din statul Oklahoma, care deveniseră în anii 1920 extrem de bogaţi după ce sub pământurile lor a fost descoperit petrol. Însă corupţia din FBI nu a putut, într-o primă fază, să stopeze alarmanul fenomen. Abia după venirea tânărului J. Edgar Hoover la conducere au început să iasă la iveală secretele.

„Când am citit cartea lui David Grann, imaginaţia mea a început îndată să lucreze – acţiune, oameni, locuri – şi a fost clar că trebuie să o transform într-un film”, a spus Scorsese. „Sunt extrem de încântat să lucrez cu Eric Roth (scenaristul premiat cu Oscar pentru Forrest Gump, n. red.) şi cu Leonardo DiCaprio pentru a aduce această terifiantă poveste americană pe marele ecran”, a mai adăugat el.

Scorsese şi DiCaprio au un lung şir de colaborari: Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island, The Wolf of Wall Street. Mai au pe lista comună de proiecte producţiile The Devil in the White City şi un film biografic despre preşedintele american Theodore Roosevelt. Momentan, DiCaprio lucrează la noul film al lui Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, iar cineastul se ocupă de post-producţia lui The Irishman.

Filmările la Killers of the Flower Moon vor începe în vara anului viitor.

sursa: cinemagia.ro

Related posts

Leave a Comment

sixteen − fifteen =