Normă de hrană și Vouchere de vacanță și pentru angajații Consiliului Județean Prahova

„Raportat la ce înseamnă acordarea normei de hrană și a voucherelor, vom avea o creștere a cheltuielilor de funcționare. Anul trecut anvelopa salarială a fost undeva la 21 – 22 de milioane de lei pentru aparatul propriu al Consiliului Județean Prahova. Potrivit unor estimări, prin acordarea normei de hrană și a voucherelor se va ajunge undeva la 24 de milioane de lei, iar în cazul unei creșteri salariale de până la 10% cheltuielile salariale ar putea ajunge la aproximativ 26 de milioane de lei”, a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Creșterea salarială însă, potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, nu este obligatorie, în condițiile în care, în ultimii doi ani, angajații instituției au beneficiat de stabilirea salariilor la nivelul aproape de maxim..

„Decizia aparține Consiliului Județean Prahova, care poate aproba sau nu o creștere a salariilor între 0 – 9,5%. Momentan nu am efectuat o analiză cu privire la ce va însemna acordarea de vouchere și a normei de hrană pentru cei aproximativ 5.000 de angajați din structurile din subordinea Consiliului Județean Prahova, iar aici mă refer la cele două spitale, la DGASPC Prahova, dar și la muzee și a celorlalte structuri”, a mai precizat Bogdan Toader, care consideră că, prin aceste măsuri, se vor întoarce bani mai mulți la buget din impozitul pe venitul global.

Related posts

Leave a Comment

four × five =