Potrivit Poliţiei Române, Transportul alternativ se poate realiza doar prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Autoturismele trebuie să deţină autorizaţie pentru transportul alternativ, iar şoferul un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română.
Autoturismele care fac transport alternativ nu beneficiază de facilităţile de trafic aferente serviciilor publice de transport local, pasagerii fiind preluaţi şi coborând în locurile unde este permisă oprirea autovehiculelor.
În trafic, pe durata efectuării curselor de transport alternativ, autoturismele înregistrate pe platforma digitală vor avea afişat la vedere, în partea din faţă şi din spate a autoturismului, un ecuson pentru transport alternativ cu dimensiunea de 10 cm x 10 cm, ce va conţine următoarele elemente: a) numărul de înmatriculare al autoturismului; b) denumirea platformei digitale pe care este înregistrat autoturismul; c) elemente de siguranţă care să ateste autenticitatea ecusonului.
Controlul respectării noilor prevederi legale este asigurat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Române, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, inspectoratele teritoriale de muncă, potrivit actelor normative care reglementează domeniul de competenţă al acestor instituţii.
Sursa: News
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.