Noi măsuri sociale, lansate de Guvern: creșteri de salarii pentru bugetari, suplimente la pensii, amânarea ratelor/Când intră în vigoare pachetul „Sprijin pentru România”

24 mai 2022  |  06:56  |  👁 139 Vizualizari


Coaliția de guvernare a votat, luni, 23 mai, pachetul de măsuri care va fi implementat în următoarea perioadă, primele măsuri fiind luate de la 1 iulie.

Premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au venit cu o prezentare a măsurilor economice şi sociale.

Amânarea ratelor la bănci cu 9 luni

„Coaliţia de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro.
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei. Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie”, a anunţat Nicolae Ciucă.

Guvernul îngheață angajările la stat

Premierul a menţionat şi măsurile care vor fi luate de Executiv pentru a face economii la bugetul de stat, pentru a reduce deficitul bugetar. Prima măsură este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10 %, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială. De asemenea, a doua măsură este suspendarea angajărilor la stat, în condiţiile în care în ultimele luni a avut loc a loc angajări în mai multe valuri.

Mai mult, Guvernul vrea creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. Nu în ultimul rând, Guvernul vrea accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.