Noi detalii despre vaccinul anti-Covid-19, în România: de ce nu va fi obligatoriu

February 2, 2020, Sorocaba, Brazil: SOROCABA, SP - 02.02.2020: BUSCA PELA VACINA CONTRA CORONAVIRUS - Photo illustrates the vaccine against Coronavirus. Scientists from several countries are working to create a vaccine and prevent a global epidemic. (Credit Image: © Cadu Rolim/Fotoarena via ZUMA Press)

4 iunie 2020  |  08:56  |  👁 612 Vizualizari


Într-un set de declarații recente ale ministrului Sănătății, Nelu Tătaru a atras atenția asupra obligativității vaccinului împotriva infecțiilor cu Covid-19.

La nivel global, majoritatea cercetătorilor epidemiologi este de părere că un vaccin împotriva infecțiilor cu noul coronavirus este cea mai bună metodă pentru a pondera răspândirea infecțiilor. Din acest motiv, se lucrează concomitent, în mai multe colțuri de pe mapamond, la un vaccin. Unele studii sunt la un nivel atât de avansat încât au inițiat testarea pe oameni, înaintea unei eventuale distribuții la scară largă.

Din păcate, până vom ajunge să avem un vaccin împotriva Coronavirus, numărul de cazuri va scădea până la un nivel neglijabil. Estimările confirmă că ar trebui să așteptăm cel puțin un an până când o astfel de măsură preventivă va putea fi introdusă în fiecare colț al mapamondului. În acest context, Nelu Tătaru a făcut câteva declarații legate de obligativitatea unui eventual vaccin care ar putea să fie disponibil anul viitor.

„Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-Covid la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu. (…) Ca și vaccinul antigripal, ca și vaccinul anti-Covid, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie. Ne gândim că acesta este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a spus Nelu Tătaru la postul Digi 24, conform Mediafax.

În același context, ministrul Sănătății a insistat pe faptul că este un susținător al legii referitoare la vaccinarea obligatorie. Pur și simplu, vaccinul pentru coronavirus nu-l vede inclus pe respectiva listă de obligativități.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.