Nevaccinații nu se mai pot caza în hoteluri și pensiuni, cu noile restricții. Cei din HORECA au ajuns în pragul disperării: „O să cedăm”

25 octombrie 2021  |  08:05  |  👁 290 Vizualizari


Adio cazări în hoteluri pentru cei nevaccinaţi! De luni, pentru cel puţin 30 de zile, se poate intra doar cu certificat verde. Mulţi turişti şi-au anulat deja rezervările, spre disperarea hotelierilor.

Pe Cristina am găsit-o în Munţii Rarău. Vremea bună a convins-o să vină în vacanţă aici. Îşi programase un concediu mai lung, însă acum e nevoită să-şi scurteze şederea. Noile restricţii i-au dat planurile peste cap. De mâine, nu mai are voie în pensiune fără certificat verde.

Aşa că şi-a luat adio şi de la planurile pentru Crăciun şi Revelion.

Mulţi dintre turişti sunt la fel de vehemenţi. Proprietarii de pensiuni şi hoteluri calculează pagubele şi speră să nu fie anulate şi rezervările pentru sărbătorile de iarnă.

Petrică Negrea, proprietar hotel: Pierderi uriaşe, turiştii sunt speriaţi, nu au curaj să intre în restaurant, se tem pentru că nu o să-i primim. Noi nu mai avem bani să ne plătim dările către stat.

Cei din HORECA sunt supărați și susțin că vor avea pierderi majore, din cauza certificatului verde

Altădată neîncăpătoare, această pensiune din Baia de Fier este acum pustie. Teama falimentului a luat locul veseliei turiştilor, a grătarelor şi a agitaţiei.

Maria Caralicea, proprietar pensiune: Toată lumea ne sună şi ne întreabă dacă au într-adevăr nevoie de vaccin, de certificat şi majoritatea anulează. O parte din ei nu au vaccinul.

Abia ce-şi revenise cu încasările peste vară.

Maria Caralicea, proprietar pensiune: Cred că majoritatea dintre noi o să cedăm, cheltuielile sunt destul de mari, vine iarna, întreţinerea o să ne coste mult, nici angajaţii nu o să putem să ii mai ţinem.

Efectele pandemiei asupra turismului românesc se văd în statistici. Anul trecut, hotelurile şi pensiunile şi-au înjumătăţit numărul de turişti care le-au trecut pragul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.