Nelu Tătaru: Se impune prelungirea stării de alertă

14 iulie 2020  |  13:39  |  👁 388 Vizualizari


Ministrul Sănătății transmite că se impune prelungirea stării de alertă din 16 iulie, explicând că „nu este un moment politic, este un moment medical, un moment în care trebuie să gestionăm viața pacienților și a personalului medical”.
Ministrul Sănătății a fost prezent marți la ședința Comisiei juridice a Senatului. Membrul executivului participă la dezbaterile pe marginea Legii privind carantinarea și izolarea. De asemenea, la ședință mai participă ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
„Este prima oara când am fost invitat. Vin de câte ori este nevoie, am răspuns prompt. Sănătatea publică este mai importantă decât orice, dincolo de orice orgolii politice. Sper ca la finalul acestor discuții să avem și o lege”, a explicat ministrul Nelu Tătaru înainte de începutul ședinței.
Ministrul a mai transmis că în acest moment autorităților le lipsesc pârghiile legislative necesare pentru a gestiona pandemia, cum ar fi internarea, izolarea și detașarea personalului.
„Nu este un moment politic, este un moment medical, un moment în care trebuie să gestionăm viața pacienților și a personalului medical. După cum știți avem infectări și în rândul personalului medical. În ultima perioadă sunt focare multiple în spitale, tocmai pe o relaxare în tot ce înseamnă populație, prezența unor pacienți care nu au fost evoluați anterior și atunci avem și o descoperire în acest sens”, a mai spus Nelu Tătaru.
Ministrul a mai declarat că vor fi luate masuri suplimentare în zonele cu focare în masura în care Guvernul va avea pârghiile legislative necesare.
„Se impune prelungirea stării de alertă. Avem și o evaluare făcută cu care vom merge ca și propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban și la președinte”, a mai spus ministrul.
De asemenea, Nelu Tătaru a mai declarat că pacienții internați – fie că acest lucru s-a întâmplat printr-un act administrativ sau nu – pot contesta decizia de internare la judecătorie. În același timp, ministrul a atras atenția că nu va urma o nouă etapă de relaxare, însă nu vor mai fi impuse nici restricții.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.