NASA vrea să trimită din nou oameni pe Lună și să stabilească acolo o bază permanentă

25 august 2022  |  07:28  |  👁 153 Vizualizari


NASA se pregăteşte să lanseze o rachetă spre Lună. Dacă timpul va fi favorabil, decolarea ar putea avea loc pe 29 august. Este un test: Agenţia Spațială Nord-Americană vrea să reia misiunile cu echipaj uman către satelitul natural al Terrei şi să stabilească acolo o bază permanentă. Eventual să facă același lucru și pe Marte.

Fostul vicepreședinte american, Mike Pence, a stabilit un obiectiv complex pentru NASA: aselenizarea oamenilor să aibă loc la polul sud, până în 2024. Experții cred că acolo s-ar găși apă, o resursă foarte importantă pentru oameni. Aceștia ar putea rămâne pe Lună mult mai mult decât echipajele din programul Apollo.

Profesorul de fizică Henry Scott de la Universitatea Indiana spune că a fost fantastic ce s-a întâmplat acum 50 de ani, dar ar fi fantastic dacă toate obstacolele ar fi depășite și opamenii ar ajunge iar pe Lună.

Henry Scott, profesor de fizică, Universitatea Indiana: Există această stare de extaz a tinerilor de a vedea că există un motiv pentru care înveţi lucrurile din şcoală. Putem să învăţăm mult mai mult despre lume şi despre univers şi putem să facem acest lucru împreună.

Pentru a avea o bază pe Lună, trebuie inventate noi materiale, iar aceste tehnologii pot ajuta umanitatea să facă față mai bine unor dezastre naturale.

Era 16 iulie 1979, când Apollo 11 a plecat spre Lună, iar mulți dintre experții care lucrează acum la programul Artemis 1 au aflat despre lansare din manuale sau filme vechi, în alb și negru.

Evaluarea tehnică s-a încheiat și totul este pregătit pentru lansare.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.