Muzeul Satului în sărbătoare de Ziua Națională a României

O serie de evenimente dedicate Zilei Naționale a României, va avea loc de vineri până duminică, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București și va debuta cu un târg al meșterilor populari, de ziua Sfântului Andrei, Ocrotitorul României.

,,De 1 Decembrie, vom afla, printr-o piesă inedită de teatru de umbre, cine a fost Măriuca Zaharia, fetița eroină din Primul Război Mondial, care se odihnește în prezent în Mausoleul de la Mărășești. Spectacolul va începe la ora 12.00 și va avea loc în sala Victor Ion Popa”, anunță reprezentanții Muzeului Satului din București.

De la ora 13.00, membrii Asociației Tradiția Militară vor oferi onorul purtând uniformele militare din Primul Război Mondial și vor demonstra felul în care se pregăteau soldații de război acum 100 de ani. De asemenea, vor fi prezentate poveștile celor care au luptat pe front vizitând expoziția – concept ,,Eroi de război. 100 de portrete”.

Ziua se va încheia cu o serie de ateliere pentru copii, organizate cu tema ,,Cum ne-o imaginăm pe Măriuca Zaharia, cel mai tânăr erou al Primului Război Mondial”.

,,În An Centenar, vă așteptăm cu mic, cu mare, în satul din inima Capitalei, să serbăm împreună Ziua Națională a României”, spun reprezentanții muzeului.

Related posts

Leave a Comment

nineteen + seventeen =