Muzee celebre de moda, care merita vizitate

Va intereseaza moda? In acest caz, ar trebui sa va faceti timp sa vizitati muzee cu aceasta tema, si care se orienteaza in aceasta directie, chiar merita! Poate ca nu va atrage ideea de muzeu, insa daca va orientati catre o tema care va intereseaza, atunci va va placea cu siguranta o asa experienta! 

In acest articol va prezentam cateva idei de muzee de moda care merita vizitate, si care credem noi ca v-ar face placere sa le vedeti. Daca va numarati printre pasionatii de moda, randurile urmatoare sunt chiar pentru dvs!

 

1. V&A Museum (Marea Britanie – Londra)

 

Ca si primul, mentionam muzeul V&A, sau Victoria & Albert Museum, care se afla in  Londra, in Marea Britanie. Este vorba despre unul dintre cele mai mari muzee de arta din lume, iar colecția care poate fi văzută aici, este divizată tematic în patru părți: modă, teatru, mobilier și arhitectură.

Fiecare colecție are multe de oferit, este foarte cuprinzătoare, asadar există multe de vazut, și aveti motive sa așteptati cu nerăbdare o expozitie, care include sute sau mii de ani.

În afară de expoziția permanentă, care poate fi văzută aici pe tot parcursul anului, muzeul V&A găzduiește de asemenea expoziții sezoniere, cu nume prestigioase, precum Balenciaga.

 

2. Christian Dior muzeul si gradina (Franta – Granville)

 

Al doilea la rand este Christian Dior muzeul si gradina, insasi denumirea lui ne spune ca este vorba despre muzeul celebrului designer de moda Christian Dior, care s-a deschis pentru prima data in anul 1988.

Muzeul se afla chiar in casa in care celebrul designer francez si-a petrecut copilaria, concret, se gaseste la marginea orasului Granville. In muzeu va asteapta colectia designer-ului de renume mondial, care detine si piese care au aparut chiar in prima sa prezentare de moda, cunoscuta sub denumirea de New Look.

Merita cu siguranta sa fie vazute si gradinile care se invecineaza cu casa, si care va vor lasa cu siguranta niste amintiri placute.

3. Muzeul gentilor si portofelelor (Olanda – Amsterdam)

 

Pentru al treilea muzeu, avem un sfat bun pentru iubitorii de genti si portofele, care cred că portofelul nu este doar un accesoriu practic, dar și estetic. Muzeul de genti și portofele din Amsterdam, Olanda, este exact locul pe care ar trebui să-l vedeti.

Aici veți găsi cea mai mare colecție de genți din lume, iar colecția include atât piese medievale, cât și piese moderne. Una dintre cele mai interesante piese de vizitat aici este o geantă în formă de barcă.

Muzeul detine desigur si un magazin, care merită vizitat, deși va avertizam sa tineti bine ochii pe portofel – veti ramane fara finante cu o viteză incredibilă aici!

Sursa: Revistafashion, Foto: Pinterest.com.

Related posts

Leave a Comment

12 + 1 =