Motivul pentru care te ingrasi. Gestul inconstient iti incetineste procesul de ardere a caloriilor

Efectele adverse ale consumului insuficient de apa includ probleme digestive, ale pielii, ale vezicii urinare si ale rinichilor, oboseala si chiar dureri de cap. Avem nevoie de apa la fel de mult cum avem nevoie de aerul pe care il respiram!

Consumul de apa iti activeaza procesul de ardere a caloriilor, acest proces incepand dupa 30-40 de minute de la consum. Este util sa cunoasteti faptul ca un pahar de suc poate contine 35 de grame de zahar si 140 de calorii in comparatie cu 0 grame de zahar si 0 calorii pe care le contine un pahar de apa. Asa ca ar trebui sa consumati numai apa!

„In momentul in care va este sete, corpul este deja dezhidratat!”, spun medicii. Incercati sa evitati acest lucru consumand cat mai multa apa zilnic. Studiile au confirmat faptul ca a-ti incepe ziua, imediat dupa ce te-ai trezit, cu 2 pahare de apa, nu faci nimic altceva decat sa-ti pregatesti corpul pentru activitatile care vor urma. Acelasi studiu a relatat faptul ca o persoana care si-a crescut consumul de apa cu 1.5 litri pe zi, in decursul unui an a pierdut 3-4 kg din greutatea corporala, fara alte eforturi (diete sau sport).

Iata mai jos efectele prin care dezhidratearea te poate imbolnavi si te poate ingrasa:

Oboseala

Apa este cea mai importanta sursa de energie din organism. Dezhidratarea cauzeaza incetinirea activitatii enzimatice din corp ceea ce va conduce la oboseala.

Astm si alergii

Cand esti dezhidratat, organismul va restrictiona caile respiratorii ca un mijloc de a conserva apa. De fapt, rata de histamina produsa de organism creste exponential cu pierderea apei din corp.

Colesterol crescut

Cand organismul este dezhidratat, el va produce colesterol pentru a preveni pierderea apei din celule.

Probleme la rinichi sau vezica

Cu un organism dezhidratat, acumularea de toxine va crea un mediu propice bacteriilor, fapt ce va duce la aparitia problemelor la rinichi si vezica.

Constipatie

Colonul este una dintre regiunile principale consumatoare de apa din organism, pentru a furniza fluide pentru alte functii critice ale corpului. Atunci cand exista un consum redus de apa, tranzitul intestinal incetineste, ceea ce va conduce la constipatie.

Dureri articulare sau rigiditate

Absolut toate incheieturile au articulatii alcatuite in mare parte din apa. Lipsa apei din organism va face ca acestea sa devina mai putin elastice provocand dureri si lipsa mobilitatii. ( rigiditate)

Imbatranirea prematura

Cand dezhidratarea este o obisnuinta, absolut toate organele, inclusiv cel mai mare dintre ele, pielea, care are de suferit , rezultatul fiind aparitia ridurilor si petelor.

Tensiunea arteriala

Sangele contine in mod normal 92% apa cand organismul este hidratat. In cazul in care este dezhidratat, sangele se ingroasa, circulatia fiind ingreunata, rezultatul fiind o crestere a tensiunii arteriale.

Afectiuni ale pielii

Deshidratare afecteaza eliminarile de toxine prin piele si o face mai vulnerabila la toate tipurile de afectiuni ale pielii, inclusiv dermatite si psoriazis, precum si aparitia prematura a ridurilor cat si decolorare.

Tulburari digestive

Lipsa apei si implicit a mineralelor din organism, poate provoca aparitia tulburarilor digestive cum ar fi ulcerul, gastrita sau esofagita de reflux. Acestea fiind spuse adaugand si faptul ca organismul uman este alcatuit din 75% apa, va propunem sa consumati zilnic minim 2 litri de apa.

 

Related posts

Leave a Comment

1 × 4 =