Monica Niculescu s-a calificat în optimile probei feminine de dublu la Australian Open

20 ianuarie 2023  |  09:24  |  👁 131 Vizualizari


Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi elveţianca Viktorija Golubic s-au calificat, vineri, la Melbourne, în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce au învins perechea alcătuită din maghiara Anna Bondar şi belgianca Greet Minnen cu 6-4, 6-1.

Niculescu şi partenera sa au obţinut o victorie expeditivă, în doar 64 de minute.

Învingătoarele nu şi-au pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele cinci mingi de break ale perechii Bondar/Minnen, încheind şi cu un număr mai mare de winners (17-8).

Niculescu şi Golubic şi-au asigurat un cec de 67.250 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA la dublu, iar în turul următor, al treilea, vor înfrunta un cuplu valoros, favoritele numărul patru, Storm Hunter (Australia)/Elise Mertens (Belgia), sau perechea Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franţa), care are patru titluri de Mare Şlem în această formulă.

În alt meci, din primul tur, Irina Begu şi americanca Shelby Rogers au fost întrecute de favoritele numărul trei, Gabriela Dabrowski (Canada)/Giuliana Olmos (Mexic), cu 3-6, 6-2, 6-2, după o oră şi 36 de minute. Begu şi Rogers au fost recompensate cu 30.975 de dolari australieni şi 10 puncte WTA.

Pe tabloul de dublu se mai află şi Gabriela Ruse, care împreună cu ucraineanca Marta Kostiuk le va înfrunta în turul secund pe favoritele numărul nouă, Nicole Melichar-Martinez (SUA)/Ellen Perez (Australia).

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.