Modernizarea intrărilor în Ploiești o prioritate pentru Bogdan Toader

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader a arătat un real interes pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului, încă de la începutul mandatului său. Administrația județeană a reușit realizarea unor lucrări de importanță ridicată a sigurnaței traficului rutier, prin construirea sensurilor giratorii, așa cum este cel de la Albești Paleologu, asfaltarea de drumuri județene și naționale, precum și lucrări anexe, care au dus la degajarea traficului rutier în județul Prahova.

În ciuda ostilității cu care municipalitatea de la Ploiești întâmpină orice ajutor venit din partea Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader nu a ținut cont de apartențele politice și a căutat soluții pentru asfaltarea tramei stradale din cartierul Albert, proiect realizat în parteneriat cu comuna Blejoi încă din decembrie 2018.

Citiți și Primăria Blejoi a început asfaltarea Bulevardului Republicii din Ploiești în zona cartierului Albert

În timp ce pentru reprezentanții primăriei Ploiești, intrările din oraș nu constituie o prioritate, președintele Consiliului Județean Prahova pune pe primul loc siguranța în trafic și reducerea numărului de accidente.

Acesta spune că a fost unul dintre inițiatorii proiectelor de reamenajare a intrărilor în Ploiești, pe drumurile naționale, iar un obiectiv care va fi gata în următoarele luni este sensul giratoriu de pe DN1, în zona benzinăriei LukOil, aflată în zona de nord a municipiului.

,,Principalul scop al modernizării infrastructurii rutiere, pe arterele județene sau naționale, este acela de a crește siguranța în trafic și, implicit, de a reduce numărul accidentelor.

Am fost unul dintre inițiatorii proiectelor de reamenajare a intrărilor în Ploiești, pe drumurile naționale, iar un obiectiv care va fi gata în următoarele luni este sensul giratoriu de pe DN1, în zona benzinăriei LukOil, aflată în zona de nord a municipiului. Lucrările au început deja – în baza unui contract de lucrări încheiat de CNAIR – și vor fi încheiate în circa o jumătate de an.

Având în vedere, însă, numărul tot mai mare de accidente rutiere înregistrate într-un alt “punct negru”, aflat la intersecția dintre DN1 și DJ101I – strada Buda, vom analiza, împreună cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cu ai Poliției Române, rezolvarea de urgență a problemei de siguranță a traficului.

Una dintre variantele ce urmează a fi discutate este restricționarea accesului spre Buda, până la finalizarea proiectului Consiliului Județean Prahova de construire a unui pasaj rutier denivelat peste DN1 (Centura de Vest a Ploieștiului).” a conchis Bogdan Toader pe pagina sa de Facebook.

Related posts

Leave a Comment

4 + 15 =