‘’Moda trece, stilul rămâne’’

Eleganţa presupune distincţie, naturaleţe, atenţie şi simplitate; se spune că ea, nu depinde de bani.

Iar atenţia cu care alegem, păstrăm, îngrijim şi purtăm hainele este ingredientul cel mai important.

Este evident că nicio femeie cu adevărat elegantă nu urmează toate noile tendinţe din moda, ci doar pe acelea care o avantajează. Ea alege cu bun- gust şi cu discreţie doar ceea ce îi vine bine. O altă condiţie a eleganţei autentice este alegerea ţinutelor care se potrivesc personalităţii fiecăreia şi reflectă propria individualitate.

Să nu uităm că distincţia şi bunul gust nu pot fi cumpărate dar pot fi învăţate. Atfel încât chiar dacă se schimbă canoanele există câteva reguli generale pe care trecerea timpului le-a consacrat:

Deşi pare desuet într-o societate ca a noastră, rămâne foarte adevărat că e mai bine să avem mai putine haine de bună calitate decât multe de o calitate îndoielnică. Varietatea se poate construi din accesorii, eşarfe, flori sau bijuterii.

E bine şi, în orice caz, mai simplu şi practic ca hainele să fie alese astfel încât să poată fi uşor combinate între ele.

O ţinută complicată ca model trebuie să fie realizată dintr-un material simplu şi, invers, o rochie cu un model simplu poate să fie croită dintr-o ţesătură sofisticată, de exemplu din dantelă.

Culorile hainelor se aleg atent în funcţie de culoarea tenului şi a părului însă există o nuanţă potrivită pentru fiecare.

Să nu pierdem din vedere că dungile orizontale, cutele şi creţurile avantajează o ţinută subţire, iar dungile vertical dau înălţime siluetei.

Orice ţinută trebuie să fie confortabilă, de aceea hainele trebuie să fie croite astfel încât să nu incomodeze mişcarea corpului.

De exemplu, fusta dreaptă, în vogă astăzi, nu trebuie să fie prea strâmtă.

Bluza sau cămaşa, nelipsită astăzi din aşa- numitele ţinute office, se poartă descheiată doar la primii doi nasturi pentru ca decolteul să nu fie mai adânc de 10 cm de la nivelul umerilor care trebuie să fie

acoperiţi pentru ţinutele de birou.

Vom alege să purtam mini sau un decolteu adânc, niciodată amândouă pentru ţinutele de ocazie.

Jeansii, piesa vestimentară prezentă în orice garderobă, sunt acceptaţi astăzi în funcţie de model în ţinutele sport dar şi în cele office sau elegante. Indiferent din ce ansamblu fac parte, ei trebuie să aibă o croială care să pună în valoare silueta.

Garderoba unei doamne trebuie să conţină în afară de jeansi, o pereche de pantaloni negri eleganţi.

Din secolul trecut, costumul taior a devenit din ce în ce mai important în vestimentaţia unei femei.

Pentru ţinutele elegante de zi, taiorul negru, gri sau bleumarin, cel maron sau verde închis este foarte potrivit. Despre cel negru se spune că este cel mai folositor şi imbatabil ca eleganţă .

Se considera că negrul este cea mai elegantă (non)culoare şi cea mai bună alegere pentru ţinutele de după- amiază, oricare ar fi materialul din care sunt facute. Negrul dă zvelteţe oricărei siluete şi în general  avantajează pe oricine. De aceea nu putem trece cu vederea faimoasa ‘’La petite robe noire” care accesorizată diferit poate fi o ţinută potrivită atât pentru zi cât şi pentru seară.

Şi în general, în ceea ce priveste rochiile la moda în aceşti ultimi ani, să nu uităm că în orice moment al zilei, un accent, o tuşă personală transformă o rochie oarecare în rochia TA! Accesoriile au deci o importanţă majoră şi calitatea lor trebuie privilegiată.

Negrul şi maronul rămân cele mai potrivite culori pentru mănuşi, poşete şi pantofi. Griul, de asemenea, pentru că aproape orice culoare se asortează la gri. Cureaua este un mod minunat de a pune în evidenţă talia. Ea trebuie să fie din piele cu un model simplu, excepţie făcând ţinutele de plajă sau sport.

Pantofii trebuie aleşi cu mare grija. Ei trebuie să fie din piele de bună calitate, confortabili-mersul pune adesea în valoare ce purtăm- cu un model clasic şi cu tocuri rezonabil de înalte.

Un faimos creator de modă spunea că nu exista femei în vârstă, ci doar femei care sunt mai în vârstă decât altele. Pentru acestea, despre care el spunea că au câştigat în personalitate şi feminitate, recomanda haine cu linii simple, nici prea sofisticate, nici prea masculine iar culorilor negru, gri şi maron să le adauge alb şi tonuri pale.

Chiar dacă astăzi majoritatea femeilor poartă haine “prêt-á-porter” exclusivitatea unei ţinute constă în felul unic în care aceasta este purtată, în modul în care este înnodată o fundă, şi şalul aşezat pe umeri, în alegerea bijuteriilor.

Se spune că eleganţa poate fi îndrăzneaţă dar nu extravagantă. Aşadar să ne amintim mereu că ea rămâne sinonimă cu simplitatea şi naturaleţea.

Related posts

Leave a Comment

fifteen − eight =