Mircea Cosma, prezent in Parlamentul European la Conferinta Orizont 2020 – asigurarea excelenței științifice pentru Europa

Mircea Cosma, presedintele Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energie Regenerabilă, este prezent, zilele acestea, la Bruxelles, unde are loc Conferinta “Orizont 2020 – asigurarea excelenței științifice pentru Europa”.


Intalnirea are loc in Parlamentul European si este cel mai amplu program de cercetare și inovare derulat vreodată de UE.


Acesta va duce la mai multe inovații capitale, descoperiri și premiere mondiale, aducând ideile mărețe din laboratoare pe piață.
Este disponibilă o finanțare de 80 de miliarde EUR(1 ) pe durata a 7 ani (2014- 2020) – pe lângă investițiile private și investițiile publice naționale pe care această finanțare le va atrage.


Orizont 2020 beneficiază de susținerea politică a liderilor europeni și a deputaților în Parlamentul European, care au convenit că investițiile în cercetare și inovare sunt esențiale pentru viitorul Europei, plasându-le în centrul Strategiei Europa 2020 pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii.


Orizont 2020 contribuie la realizarea acestui obiectiv, îmbinând cercetarea și inovarea și punând accentul pe trei domenii-cheie: excelența științifică, poziția de lider în sectorul industrial și provocările societale. Scopul este de a asigura capacitatea Europei de a produce o știință și tehnologie de clasă mondială, care să stimuleze creșterea economică.

Sursa : ph-online.ro

Related posts

Leave a Comment

two × five =