Ministrul Transporturilor și Bogdan Toader construiesc giratorii, Iohannis și liberalii văruiesc trepte

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a venit astăzi la Ploiești, pentru a verifica stadiul lucrărilor la obiectivele de investiții susținute de Guvernul României în Prahova. Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader i-a prezentat proiectele finalizate și cele aflate în derulare pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

Răzvan Cuc: ,,Toate proiectele propuse de Consiliul Județean Prahova vor fi realizate! Avem buget alocat!”

Despre sensul rușinii de la ieșirea din Ploiești spre Bucov, ministrul Cuc spune că Ministerul Transporturilor va prelua proiectul de care conducerea primăriei Ploiești nu a fost capabilă să se ocupe.

Ministrul Transporturilor a subliniat că necesar ar fi ca primăria Ploiești să eficientizeze măcar obținerea avizului de demarate a lucrărilor, dacă ani la rând nu a reușit construirea acestui sens giratoriu.

Răzvan Cuc declară că acest obiectiv vizează siguranța conducătorilor auto și ajută la fluidizarea traficului.

În timp ce pentru reprezentanții primăriei Ploiești, intrările din oraș nu constituie o prioritate, președintele Consiliului Județean Prahova pune pe primul loc siguranța în trafic și reducerea numărului de accidente.

Acesta spunea în urmă cu o lună că a fost unul dintre inițiatorii proiectelor de reamenajare a intrărilor în Ploiești, pe drumurile naționale, iar un obiectiv care va fi gata în următoarele luni este sensul giratoriu de pe DN1, în zona benzinăriei LukOil, aflată în zona de nord a municipiului.

,,Principalul scop al modernizării infrastructurii rutiere, pe arterele județene sau naționale, este acela de a crește siguranța în trafic și, implicit, de a reduce numărul accidentelor.

Am fost unul dintre inițiatorii proiectelor de reamenajare a intrărilor în Ploiești, pe drumurile naționale, iar un obiectiv care va fi gata în următoarele luni este sensul giratoriu de pe DN1, în zona benzinăriei LukOil, aflată în zona de nord a municipiului. Lucrările au început deja – în baza unui contract de lucrări încheiat de CNAIR – și vor fi încheiate în circa o jumătate de an.

Având în vedere, însă, numărul tot mai mare de accidente rutiere înregistrate într-un alt “punct negru”, aflat la intersecția dintre DN1 și DJ101I – strada Buda, vom analiza, împreună cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cu ai Poliției Române, rezolvarea de urgență a problemei de siguranță a traficului.

Una dintre variantele ce urmează a fi discutate este restricționarea accesului spre Buda, până la finalizarea proiectului Consiliului Județean Prahova de construire a unui pasaj rutier denivelat peste DN1 (Centura de Vest a Ploieștiului).”, a conchis atunci Bogdan Toader.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Prahova, a venit cu vești bune pentru șoferi!

,,În Prahova, infrastructura rutieră are prioritate! Noi vești bune!

Domnul Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a venit astăzi în Prahova pentru a urmări modul în care se derulează lucrările de infrastructură rutieră din județ. Unul dintre punctele negre de la intrările din municipiul Ploiești, unde se înregistrau foarte multe accidente rutiere, este pe cale să dispară, pentru că în cel mult două săptămâni va fi finalizat sensul giratoriu de la Lukoil, spre Brașov.

Un obiectiv pentru care am purtat discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Ministerului Transporturilor este pe cale să se realizeze.

Consiliul Județean Prahova, prin colaborarea cu CNAIR, are în vedere rezolvarea tuturor problemelor de trafic, dar și pentru creșterea siguranței circulației.

Țin să îi felicit pe reprezentanții societății care au construit acest sens giratoriu de la ieșirea din Ploiești, zona Lukoil, pentru modul în care au gestionat această lucrare, pe care o vor finaliza înainte de termen, săptămâna viitoare.

Avem vești foarte bune de la domnul ministru și în privința unor ample proiecte de infrastructură, printre care se regăsesc lărgirea la patru benzi a DN 72, precum și a DN1B, la ieșirea spre Blejoi. La întâlnirea pe care am avut-o astăzi, domnul Răzvan Cuc a mai menționat că se apropie de lansare și un alt proiect așteptat de prahoveni – centura ocolitoare a municipiului Câmpina. Acestora li se va adăuga și sensul giratoriu de la ieșirea din Ploiești spre Buzău, care va înlocui improvizația actuală, o pată pe imaginea municipiului Ploiești, și centura ocolitoare a orașului Vălenii de Munte.” a scris Bogdan Toader, pe pagina sa de Facebook în urma întâlnirii cu Răzvan Cuc.

Amintim că tot Consiliul Judeţean Prahova a început formalităţile și pentru amenajarea unui sens giratoriu la Tătărani, marcând astfel construirea de giratorii la toate intrările importante din Municipiul Ploiești. Intenţia este de sistematizare a intersecţiei dintre drumurile judeţene 101D şi 101G, în dreptul fostului magazin InterHome, pentru facilitarea accesului autoturismelor care vin din drumul secundar, în contextul în care virajul la stânga se face foarte greu pe această porţiune. De altfel, acest giratoriu era anunţat de autorităţi încă de anul trecut, “la pachet” cu alte trei investiţii similare, propuse pe traseul Drumului Naţional 1, la Păuleşti, Floreşti şi Băneşti.

Cel de la Tătărani va fi primul care poate intra în lucrări, explicaţia fiind legată de faptul că el e propus pe un drum judeţean, nemaifiind nevoie în acest caz de aşteptarea avizelor de la CNAIR. Consiliul Judeţean Prahova a început deja demersurile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor. După depăşirea acestei etape, urmează o altă perioadă de aşteptare, pentru desemnarea firmei câştigătoare, iar preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a precizat astăzi că lucrările la Tătărani sunt prevăzute să înceapă spre finalul acestui an, cu şanse să se încheie tot în 2019.

Noul giratoriu este propus la intersecţia dintre DJ 101D – drumul care asigură accesul din Ploieşti spre DN 1, prin sudul oraşului – şi DJ 101G – drum care porneşte din zona fostului magazin InterHome şi se “leagă” tot în DN 1, aproape de podul din dreptul rafinăriei Petrobrazi.

Investiţia va fi realizată din fondurile Consiliului Judeţean Prahova. Sensul giratoriu de la Tătărani, alături de cele trei de pe DN 1, fusese propus de autorităţi încă de anul trecut.

Related posts

Leave a Comment

sixteen − nine =