Ministrul Radu Oprea și comisarul european Cecilia Malmström participă la sesiuni de ”Dialoguri cu cetăţenii”

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, şi comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, au agreat organizarea unei sesiuni de ”Dialoguri cu cetăţenii”, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 21 – 22 februarie 2019, informează ministerul de resort., relatează Agerpres.

Tema principală va fi stadiul negocierii şi implementării acordurilor de comerţ liber ale Uniunii Europene cu pieţe terţe.

Întâlnirea de la Bucureşti a fost stabilită în marja Reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe – Comerţ. Ştefan-Radu Oprea şi Cecilia Malmström s-au întâlnit în data de 22 ianuarie, la Bruxelles, înaintea dezbaterii care va avea loc miercuri în Comisia PE – INTA, privind priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul UE.

De asemenea, pe agenda discuţiilor, s-au mai aflat principalele dosare gestionate de România în această perioadă. În plus, a fost discutată şi pregătirea reuniunii informale a miniştrilor comerţului din februarie 2019.

Ştefan-Radu Oprea s-a mai întâlnit marţi şi cu europarlamentarul Jose Ignacio Salafranca Sanchez-Neyra, raportor pentru negocierile comerciale cu Mercosur.

“Reuniunile bilaterale organizate, atât ieri, cât şi în zilele următoare, în marja discuţiilor din INTA privind priorităţile în domeniul comerţului internaţional, reprezintă un bun prilej de a consolida comunicarea cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Parlamentului European în vederea exercitării în bune condiţii a mandatului Preşedinţiei României la Consiliul UE”, se menţionează în comunicatul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

sursa: Agerpres

Related posts

Leave a Comment

1 × three =