Ministrul Muncii anunță o nouă pensie în România

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege prin care îşi propune completarea sistemului de pensii din România. Astfel, prin acest cadru legislativ se permite obţinerea unei pensii ocupaţionale suplimentare.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că angajatorul va putea crea acest beneficiu pentru angajaţii săi.

“Este un proiect de lege prin care ne propunem să completăm arhitectura sistemului de pensii din România. Ce anume vom propune în această lege? Două Directive europene. Una care să creeze cadrul legal pentru activitatea şi supravegherea instituţiilor care furnizează servicii de pensii ocupaţionale şi altă Directivă prin care avem posibilitatea să creştem mobilitatea lucrătorilor în statele membre prin acest cadru, prin îmbunătăţirea dobândirii şi păstrării dreptului la o pensie suplimentară.(…) Vom autoriza funcţionarea acestor administratori şi a fondurilor de pensii ocupaţionale. Vom supraveghea activitatea lor. Iar prin crearea acestui cadru legislativ putem permite obţinerea unei pensii ocupaţionale suplimentare.

Trebuie să facem precizarea: este o pensie suplimentară distinctă şi în completarea tipurilor de pensie existente la această dată în România. Este o pensie facultativă, prin care se dă posibilitatea angajatorilor să decidă şi să stabilească o astfel de pensie pentru angajaţii lui. Angajatul doar dacă doreşte poate participa şi el la această schemă, este o pensie pe care angajatorul o poate crea, un beneficiu pe care angajatorul îl poate crea pentru angajaţii lui”, a explicat Budăi, sâmbătă, la România TV.

Related posts

Leave a Comment

4 × three =