Ministrul Muncii alături de Bogdan Toader la Ploiești: ,,Sub guvernarea PSD, niciodată nu se vor tăia pensiile!”

Marius Budăi, ministrul Muncii a participat miercuri, 22 mai, alături de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, ministrul Radu Oprea și parlamentarii PSD Prahova, la întâlnirea cu persoanele vârstnice.

Cu această ocazie, membrul Guvernului a reconfirmat prioritatea pe care o are PSD, pentru a repara ce au stricat cei care au tăiat pensiile și salariile românilor.

,,Suntem într-o situație în care, din modestia noastră de PSD-iști vă rog să fiți conștienți că mai avem multe de făcut pentru dumneavoastră.

Am promis în campania electorală din 2016 că vom dubla valoarea punctului de pensie până în 2020. Liberalii au atacat-o la Curtea Constituțională. În 2020 valoarea punctului de pensie va fi de 1.775 lei.

Am încercat, pentru că avem la bază pensii foarte mici în România, să nu impozităm. Ceea ce se impozitează peste 2000 de lei, se impozitează cu 10%. Am luat decizia ca nici acea contribuție la sănătate, de 5,5% să nu vi se mai ia.

Niciodată nu se vor lega de guvernarea PSD, tăieri de salarii și pensii!

Am trăit dezamăgiri legate de dezinformările colegilor din opoziție. Ei au folosit persoanele cu dizabilități în scop politic și exemplele pot continua.

Noi am spus, în legea care va intra în vigoare, chiar dacă Iohannis se opune măririlor de pensii, am spus că vrem să reparăm inechitățile din sistemul public de pensii.

Fiecare dintre dumneavoastră, în funcție de cum a ieșit la pensie, aveți valori diferite.

Sunt persoane care deja au primit deciziile acasă și persoane care au primit deja parte din bani.

Cu siguranță veți avea certitudinea, cât PSD va fi la guvernare, că pensiile se vor plăti și se vor majora.

Este rugămintea mea de român aflat vremelnic pe funcția de ministru al Muncii, să nu mai aplecați urechile la faptul că nu vom avea bani de pensii, atâta timp cât PSD se afla la guvernare.

Să nu uităm că liberalii au vrut să taie pensiile, dar Curtea Constituțională nu i-a lăsat, așa că au introdus oprirea la sănătate, de 5,5%, bani pe care PSD i-a dat înapoi.

Vă rog să aveți încredere în noi, pentru că atâta timp cât vom fi la guvernare, veți fi prioritățile noastre!” a conchis ministrul Muncii, la Ploiești.

Related posts

Leave a Comment

20 − nine =