Ministrul Muncii a susținut o Declarație Națională la ONU! Aflați tema!

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, a participat, la New York, la cea de-a VI-a sesiune a comisiei pentru statutul femeii (CSW) a Organizației Națiunior Unite, cu tema,,Sistemele de protecție socială, accesul la serviciile publice și o infrastructură durabilă pentru egalitatea se gen și împuternicirea femeilor și fetelor”.

Ministrul Muncii a susţinut ieri, la sediul ONU, Declaraţia Naţională cu tema prioritară ”Sisteme de protecţie socială, accesul la servicii publice şi infrastructură durabilă pentru egalitatea de gen şi împuternicirea femeilor şi fetelor”.

“Pentru Guvernul român, egalitatea de gen este un domeniu prioritar, motiv pentru care România a inclus în modelul social propus prin Programul de Guvernare, primul program care cuprinde un capitol distinct alocat perspectivei de gen: ”Respect şi demnitate pentru femei’”, a declarat Marius Budăi.

În acest sens, demnitarul român a reamintit că Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a întreprins în ultimii patru ani o reformă a legislaţiei privind violenţa domestică şi au fost adoptate măsuri pentru a ratifica şi pregăti implementarea Convenţiei de la Istanbul.

Noile reglementări asigură protejarea şi garantarea tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi se concentrează pe nevoile victimei. Astfel, pentru prevenirea violentei domestice, a fost introdus ordinul de protecţie provizoriu pentru a se putea interveni de urgenţă, în situaţii de pericol iminent.

Una dintre priorităţile României continuă să fie reducerea diferenţelor de remunerare între femei şi bărbaţi şi implementarea unor măsuri de asigurare a echilibrului dintre viaţa de familie şi cea profesională a părinţilor şi îngrijitorilor.

De asemenea, sunt prevăzute măsuri concrete şi pentru dezvoltarea serviciilor sociale: crearea unei reţele naţionale integrate de locuinţe protejate pentru victimele violentei domestice, a unor centre de criză pentru situaţii de viol şi dezvoltarea unei reţele de consiliere pentru agresori, la nivel local, precum şi reglementarea măsurilor de prevenire a recidivei actelor de violenţă în familie.

Related posts

Leave a Comment

seventeen − ten =