Ministrul Justiției le acuză de sfidare pe Livia Stanciu și pe Cristina Tarcea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în opinia sa ,,este exclusă eroarea” la fosta şi actuala preşedintă a ICCJ, Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, la formarea completurilor de cinci judecători la instanţa supremă şi că a fost „o evidentă sfidare”.

,,De principiu, fiecare trebuie să răspundă în limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (…) Ele sunt şi mai grave când sunt comise pentru a încălca drepturile şi libertăţile cuiva”, a mai afirmat Toader.

Întrebat dacă se poate vorbi de o eroare, de faptul că nu au înţeles legea Livia Stanciu şi cristina Tarcea, atunci când au constituit completurile de cinci judecători, Tudorel Toader a afirmat: ,,Eu n-aş vorbi de cuvântul eroare, că judecătorii la nivelul acela nu pot fi în eroare. După părerea mea eroarea este exclusă, după părerea mea a fost o evidentă sfidare. (…) Dacă nici a treia oară judecători din suprem nu au înţeles, permiteţi-mi să spun că suntem într-o atitudine de sfidare”.

Ministrul Justiţiei a mai spus că e regretabil ceea ce se întâmplă, faptul că atâtea hotărâri judecătoreşti definitive sunt supuse procesului de contestaţie în anulare.

,,Constituirea completurilor este de ordine publică. Ea e lovită de nulitate absolută. Nu poţi să spui să rămână condamnat chiar dacă l-a judecat un complet ilegal constituit”, a adăugat Toader.

Întrebat dacă nu ar trebui să şi răspundă pentru acest lucru Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, ministrul a afirmat: ,,De principiu fiecare trebuie să răspundă în limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (…) Ele sunt şi mai grave când sunt comise pentru a încălca drepturile şi libertăţile cuiva. (…) Ministrul nu face anchetă, de aceea am solicitat acea secţie specială, iar orice român care e nemulţumit de activitatea un magistrat n-are decât să se adreseze Inspecţiei Judiciare”.

Related posts

Leave a Comment

1 × 2 =