Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu a demisionat

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-a depus demisia la Guvern. Până la această oră, Negrescu nu a avut încă o declarație oficială pe acest subiect. 

Decizia sa vine cu mai puțin de două luni de preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. 

Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire și exercitare a președinției rotative a Consiliului UE de către România.

Demisia ministrului pentru Afaceri Europene a fost confirmată, la un post de știri, de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

„Din câte înțeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul ședinței de Guvern am stat de vorbă cu domul Negrescu, au fost discuții principiale despre modul în care suntem pregătiți pentru președinția Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie vineri, la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.

”La finalul şedinţei de Guvern a fost o discuţie legată de ultimele măsuri de parcurs pentru ca noi să fim gata pentru preşedinţia de anul viitor –  o discuţie deschisă, cum e normal să fie într-o echipă şi legată de participarea într-o măsură mai mare a dlui negrescu la astfel de întâlniri. La întâlnirea de la Strasbourg s-a sugerat să meargă şi ministrul de Finanţe, dar şi ministrul Fondurilor Europene, alături de el.  Din păcate dl Negrescu a luat-o personal şi se pare că nu ştie ce înseamnă în echipă, nu ştie să lucreze în echipă”, a declarat Teodorovici, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

UPDATE 17.00: Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a precizat sâmbătă, pentru Agerpres, în contextul informaţiilor privind o demisie a sa din funcţie, că îşi rezervă dreptul să îşi exprime punctele de vedere în cadrul Guvernului şi al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere face parte.

“Din respect pentru colegii mei şi pentru responsabilităţile pe care le am atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, pe care le tratez cu seriozitate şi profesionalism, îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere fac parte”, a declarat Victor Negrescu.

Related posts

Leave a Comment

nineteen − 8 =