Ministerul Finanţelor a stabilit plafonul pentru 2019 al programului „Investeşte în tine”

Ministerul Finanţelor a stabilit, conform unui proiect de act normativ, plafonul pentru 2019 al programului „Investeşte în tine”, în valoare de 1 miliard de lei, potrivit Mediafax.
În anul 2018 plafonul total al garanţiilor a fost de 600 de milioane de lei, în condiţiile în care programul a demarat la sfârşitul lunii octombrie 2018. Până la data de 31 decembrie 2018 au fost acordate un număr de 1.049 garanţii, în valoare totală de 29,14 milioane lei, pentru o valoare a finanţărilor de 36,42 milioane lei.
Programul are ca obiect facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la 26 de ani, precum şi pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani şi care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare, respectiv cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională autorizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale, şi, după caz, de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.
Facilitarea accesului la finanţare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 40.000 lei, în proporţie de 80% de către stat prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare. Plăţile de dobândă pentru creditul acordat, precum şi cheltuielile privind comisionul de gestiune a garanţiilor vor fi suportate din bugetul de stat, prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoza.

Related posts

Leave a Comment

three × three =