Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă moartea unei românce în urma unui atac al unui rechin

4 iulie 2022  |  04:54  |  👁 292 Vizualizari


Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă moartea unei românce în urma unui atac al unui rechin, în stațiunea Hurghada din Egipt, într-un comunicat emis duminică.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt”, a transmis MAE. Potrivit MAE, în urma investigațiilor, a reieșit că „decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”. Totodată, ministerul mai precizează că a apelat la autoritățile de la Cairo pentru identificarea familiei victimei, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și „informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident. „De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau vor să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”, mai transmite ministerul.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26 sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.