Mini Cooper SE în varianta electrică, disponibil pentru precomandă: cât costă frumusețea

18 decembrie 2019  |  11:32  |  👁 721 Vizualizari


Una dintre cele mai atrăgătoare mașini electrice de dimensiuni reduse, Mini Cooper SE a ajuns să fie disponibil pentru precomandă, la aproximativ doi ani după ce a fost dezvăluită în mod oficial.

Începând cu luna martie a anului viitor, vor fi livrate primele exemplare de Mini Cooper SE, cel puțin în Statele Unite, deși nu ar trebui să dureze foarte mult pentru a putea intra în posesia sa și în alte colțuri ale mapamondului. Detaliile de fond sunt însă mai puțin relevante, important este că poți intra în posesia bolidului într-un format foarte apropiat de designul clasic.

Ca referință, versiunea standard de Mini Cooper SE electric are un preț de start de 30.000 de dolari. La acesta se adaugă anumite taxe, în funcție de unde îl cumperi, dar s-ar putea să beneficiezi și de un discount, în funcție de legislația locală referitoare la achiziția de mașini electrice.

Printre dotările standard, se numără un ecran de 6,5 inci pentru navigație, compatibilitatea Apple CarPlay, scaune frontale încălzite, asistență la condus prin AI, o cameră pe spate pentru parcare și intrare în mașină fără cheie de contact.

Primul upgrade la aceste dotări te costă 4000 de dolari, iar atunci vei intra în posesia versiunii Signature Plus Trim, cu o trapă panoramică în acoperiș, oglinzi rabatabile electric și un sistem audio de la Harman Kardon. Apogeul tehnologic la Mini Cooper SE se reflectă într-o investiție de 36.900 de dolari. Acea variantă este intitulată Iconic Trim Level și vine cu un panou sensibil la atingere de 8,8 inci, încărcare wireless pentru gadgeturile tale, asistență la parcare și o interfață de tip Mini head-up display, pe lângă toate celelalte dotări menționate mai sus.

Conform estimărilor, Mini Cooper SE are o autonomie de aproximativ 180 de kilometri, deși bateria de top va ridica această valoare la aproximativ 230 de kilometri. Chiar dacă numărul nu este fabulos, prin încărcare rapidă ar trebui să încarci acumulatorul până la 80% în 40 de minute. În privința accelerării, ajungi la 100kmph în 6,9 secunde cu 181 de cai putere. Viteza maximă este de 150 kilometri pe oră.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.