Masa pascală ne va costa mai mult ca anul trecut. Vom avea mai puţini miei sacrificaţi şi mai scumpi cu 50%. Crescătorii spun că nu îşi mai permit să ţină preţurile pe loc pentru că îi costă mult hrana animalelor. Iar cei care vor acum să-şi achiziţioneze carne de miel sunt repede descurajați de preţuri.
Halele de carne din Sibiu sunt goale, deocamdată. Chiar dacă se plâng de costurile mari cu întreținerea mieilor, crescătorii nu se grăbesc să umple cu marfă nouă galantarele.
Iar zicala „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg” se adevereşte în această perioadă, când bugetul pentru masa de Paşti trebuie suplimentat.
A crescut semnificativ și prețul mieilor vii, față de anul trecut. Cu cel puțin 50%!
Pentru că Paștele cade spre sfârșitul lunii aprilie, mieii vor fi la greutatea optimă pentru sacrificare în perioada următoare – între 25 și 30 de kilograme.
Anul trecut, un kilogram de carne de miel s-a vândut în piețe cu prețuri cuprinse între 30 și 35 de lei.
sursa: stiri.tvr.ro
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.