Mesajul dimineții de la Hidroelectrica pentru 500.000 de români: ce se întâmplă cu facturile la curent, cu transmiterea indexului

22 martie 2023  |  07:27  |  👁 189 Vizualizari


Foarte mulți români așteaptă factura la energie electrică cu sufletul la gură, având în vedere că, în surprinzător de multe cazuri, aceasta nu a mai fost livrată de mai bine de jumătate de an. Până la factură, însă, Hidroelectrica a făcut un anunț foarte important legat de transmiterea indexului.

Luna trecută, perioada de citire a indexului la Hidroelectrica a fost între 22 și 26 ale lunii. În teorie, te-ai fi așteptat ca în martie să se repete aceleași date. Nu este însă cazul, chiar dacă sunt similare. ”Dorim să vă aducem totodată la cunoştinţă că, odată cu implementarea noului soft de facturare, au fost actualizate codurile locurilor de consum, acestea urmând a se regăsi înscrise pe facturile viitoare. Pentru a facilita această tranziţie, în următoarele luni puteţi transmite indexul autocitit folosind oricare din cele două coduri (cel vechi sau cel nou)”, se arată în comunicatul transmis de Hidroelectrica luna trecută clienților săi.

Când transmiți indexul la Hidroelectrica

Bogdan Buciu este responsabil de biroul de presă de la Hidroelectrica și, într-o declarație către Antena 3 CNN, a atras atenția asupra faptului că indexul se va transmite în luna martie a acestui an între 24 și 28. Practic, începând de vineri, poți urma pași la adresa client.hidroelectrica.ro/autocitire . Una peste alta, data este aceeași ca în ianuarie și precum în lunile anterioare, deci doar februarie a fost o excepție de la regulă.

Anunțul legat de citire vine după ce, la începutul anului, oficialii Hidroelectrica au anunțat că restanțierii au posibilitatea de a opta pentru plata în rata facturilor, eșalonarea datoriilor pe o perioadă de șase luni. Furnizorul de energie avea oricum niște condiții mai avantajoase de plată decât în cazul concurenței, având în vedere că termenul de achitare este de 45 de zile la clienții casnici și 30 de zile la consumatorii non-casnici, iar în aceste termene nu se percep niciun fel de penalități.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.