Mercedes si BMW au dat de belea. Noua masina de la Audi e un super-sedan cu platforma si motor de Porsche

O versiune de productie a spectaculosului e-tron GT ar trebui sa ajunga pe linia de asamblare inainte de sfarsitul anului 2020. Primele exemplare isi vor face aparitia pe strazi cateva luni mai tarziu, potrivit oficialilor germani.

Chiar daca abia in cursul zilei de maine isi va deschide pentru prima data portile – cel putin pentru publicul larg, din intreaga lume, putem spune inca de pe acum care va fi atractia principala a Salonului Auto International de la Los Angeles din acest an.

Este vorba, evident, despre proaspat anuntatul Audi e-tron GT, un concept cu design super-agresiv, dimensiuni de A7 Sportback si, totodata, tehnologie – platforma, motoare, plus baterii – similara cu cea instalata de Porsche pe electricul Taycan.

Daca discutam strict despre cifre, spectaculosul model al companiei germane anunta o putere maxima de 590 CP care, odata livrata ambelor punti, transforma ecuatia 0 – 100 km/h intr-o problema de rezolvat intr-un timp scurt, de doar 3.5 secunde.

Acelasi concept Audi e-tron GT se mai poate lauda, totodata, si cu o acceleratia de la 0 la 200 km/h in putin peste 12 secunde, o viteza de top limitata la 240 km/h, dar si o autonomie totala de aproximativ 400 km, potrivit primelor informatii date publicitatii.

Imprumutand tehnologia instalata de Porsche pe electricul Taycan, automobilul companiei din Ingolstadt ofera la randul lui un sistem pe 800 de volti, astfel ca are nevoie de numai 20 de minute pentru a “absorbi” energia necesara parcurgerii a 320 km.

La final, daca mai era nevoie de precizat, toate ingredientele tehnice anterior mentionate vin impachetate intr-o caroserie care ne aduce aminte de generatia cu numarul doi a modelului A7 Sportback, lansata oficial pe piata in urma cu mai bine de 12 luni.

Pentru cabina conceptului e-tron GT, germanii de la Audi au creat un design complet nou, cu trei display-uri color integrate in bord si numeroase butoane tactile, plus materiale pe placul veganilor – piele sintetica, textile realizate din fibre reciclate etc.

Sursa: 4tuning.ro

Related posts

Leave a Comment

thirteen − twelve =