Men’s corner: Combinații cromatice care merg în majoritatea situațiilor

Mulți nu acordă importanță hainelor, consideră că ținuta este o necesitate umană din care fac o pasiune doar oamenii superficiali: și de aceea ajung să se îmbrace banal, plictisitor sau pur și simplu urât. Nu face această greșeală!

Una dintre pricipalele abilități pe care trebuie să le dețină un bărbat atunci când se îmbracă este asortarea cromatică. Aici putem începe cu combinații simple de două culori care merg în majoritatea situațiilor și putem trece ușor și la cele de trei.

Oamenii iubesc culorile și texturile, iubesc armonia și compoziția dintre ele. Rezonăm la un nivel primar cu diversele materiale, ne schimbă stările de spirit și ne influențează psihologic. Culorile tari ne impun respect, iar cele neutre ne calmează, se pot asorta armonios sau pot distruge o ținută. Cu toate acestea puțini bărbați știu să se folosească de acest limbaj subliminal, deseori cauzând mici dezastre vizuale sau devenind complet invizibili.

Aceste combinații cromatice pe care le voi prezenta sunt foarte simple și ușor de înțeles. Ce este importat e să le exersezi și să te uiți în oglindă să vezi ce părere ai. Asta te va ajuta să îți antrenezi ochii să fie mai atenți la detalii. În plus, aceste asortări le poți folosi fie că porți o ținută sport, casual sau formală.  Sau dacă dorești să asortezi câte două piese. Fie că vrem pantofi-pantaloni, cămașă-cravată, jachetă- cămașă, tricou-pantaloni, etc.

Roz cu bleumarin

Bleumarinul este o nuanță des întâlnită în garderoba masculină. Deasemena majoritatea pieselor din această nuanță pot fi considerate ca elemente de bază sau neutre. Adică ele se pot combina cu aproape orice culoare și merg la majoritatea stilurilor vestimentare.

Cele două nuanțe se potrivesc pentru că rozul e deschis, iar bleumarinul închis. Rozul vine ca o pată de culoare și bleumarinul o temperează. Pe scurt cele două vor face contrast și vor scoate ținuta în evidentă.

Câteva combinații pe care le poți face sunt:

1.Cămașă roz și sacou bleumarin

2.Cămașă roz și cravată bleumarin

3.Tricou roz și pantaloni bleumarin

Verde cu albastru

Este o combinație subestimată de multe ori. Cele două nuanțe sunt adiacente pe roata culorilor ceea ce le face să se potrivească. Dacă cele două nuanțe sunt alese în tonalitatea potrivită pot crea ținute “monocromatice”. Sau în contrast. Chiar dacă sunt două nuanțe diferite consider că se poate face o ținută monocromatică.

1.Cămașă albastră și cravată verde

2.Costum verde și cămașă albastră

3.Jachetă verde și pantaloni albaștrii

Khaki și negru

Am precizat la fiecare ocazie că din punct de vedere cromatic maro cu negru nu se potrivesc. Khaki se apropie foarte tare de nuanța de bej și datorită faptului că este o culoare deschisă se potrivește cu negru. Cele două creează un contrast plăcut. Ambele nuanțe sunt neutre și ar trebui să le regăsim în garderoba masculină. Pe khaki putem găsi sacou, pantaloni, costum sau trenci, iar pe negru găsim aproape fiecare articol vestimentar.

1.Pantaloni khaki și pantofi negri

2.Trenci bej și costum negru

Verde și vișiniu

Cele două nuanțe formează un contrast și automat se vor pune în valoare una pe cealaltă. În garderoba masculină bordo tinde să fie o nuanță neutră pe care o putem întâlni cel mai des la încălțăminte, dar și la alte piese. Verdele îl vom regăsi cel mai des în accesorii sau în pantaloni dacă e o nuanță stinsă. Când vine vorba de combinarea celor două joacă-te cu intensitatea culorilor.

1.Șosete verzi și pantofi bordo

2.Jacheta bordo și pantaloni verzi

3.Costum verde și helancă

Alb cu bleumarin

În funcție de hainele pe care le purtăm această combinație mă duce cu gândul la sezonul estival sau la o ținută business. Practic putem face nenumărate asortării pentru că nu avem cum să dăm greș. Cel mai frecvent articol alb întâlnit în garderoba masculină este cămașa albă. Este elementul de bază pe care putem construi aproape orice ținută. Iar pe bleumarin putem avea sacou, costum, tricou, pantaloni, diverse accesorii, etc. Albul este o non culoare, iar bleumarinul o nuanță neutră. Ambele nuanțe luate separat se pot combina cu majoritatea culorilor.

1.Costumul bleumarin și cămașa albă

2.Tricou polo bleumarin și pantaloni albi

3.Blazer bleumarin și pantaloni albi

Sunt foarte multe combinații pe care nu le-am prezentat, dar asta într-un alt articol.

 

 

 

sursa:stil masculin

Related posts

Leave a Comment

nineteen + 9 =