Membru CSM: Protocolul cu ICCJ este inca in vigoare

”Aș vrea să precizez câteva lucruri. Justiția se înfăptuiește exclusiv pe baza legilor organice. Nu poate exista nicio infralegiferare. Justiția nu poate fi ocultă, cu documente care nu sunt la cunoștința ambelor părți. Al treilea element este foarte important.

Să nu ne ducem pe vânătoare de vrăjitoare, ci să verificăm ca aceste lucruri să nu se mai repete. Este de neînțeles sau este de clarificat cum există un protocol între instanța imparțială și acuzare sau un serviciu de informații, într-o procedură judiciară publică (…) Nu am informații că acest protocol a fost denunțat” a spus Victor Alistar, la Antena3.
Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecţia Judiciară şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat procoale de cooperare cu Serviciul Român de Informaţii, a declarat vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, în şedinţa de plen.

Potrivit acestuia, în urma solicitărilor transmise instituţiilor judiciare, după cum s-a decis la ultima şedinţă de plen a CSM, Instanța Supremă, Inspecţia Judiciară şi Ministerul Public au transmis că au încheiat protocoale cu SRI. El a precizat că şi la nivelul CSM a fost încheiat un protocol cu SRI, însă acesta a fost anulat în 2017.

Related posts

Leave a Comment

10 + ten =