Măsurile radicale ale lui Bogdan Toader schimbă din temelii Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Ministrul Sănătății în acord cu președintele CJ Prahova

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a revenit astăzi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde alături de Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova au vizitat unitatea spitalicească, pentru a constata dacă s-a procedat la aplicarea măsurilor impuse de igienizare și conduită a personalului atât auxiliar cât și medical.

Amintim că Bogdan Toader însoțit de ministrul Sănătății au efectuat un control inopinant săptămâna trecută la la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde au fost descoperite o serie de nereguli, care nu au rămas fără urmări. S-au impus sancțiuni drastice, autoritățile județene arătând un interes deosebit pentru modernizarea infrastructurii spitalicești și a actului medical în sine, în favoarea pacienților.

Ministrul Sănătății a afirmat că s-a întâlnit cu șefii de secții ai unității medicale, cu care a avut discuții constructive, iar în privința zvonurilor apărute în presă, cum că ministrul a cerut retragere acreditării spitalului, Sorina Pintea a venit cu lămuriri.

Ministrul a explicat motivele pentru care a cerut demisii şi de ce s-a pus problema retragerii acreditării, punând accent că nu are nimic de reproşat în ceea ce priveşte actul medical în sine, ci de modul în care este acordat.

„Este nevoie de mai multă implicare din partea echipei(…)Ne plângem de infecţii. Povestea cu merge şi aşa… eu nu o mai tolerez (…). Pur şi simplu m-am săturat să fim arătaţi cu degetul. Sistemul suntem noi si noi fiecare trebuie să ne facem treaba”, a spus Sorina Pintea.

Bogdan Toader consideră că se impun în continuare măsuri aspre și anunță că alte 8 cadre medicale vor intra în comisia de disciplină.

Indolența nu mai poate fi tolerată și este de înțeles, pentru că autoritățile județene alocă anual sume uriașe pentru buna funcționare a spitalului la standarde ridicate.

,,Cred în potențialul uriaș al Spitalului Județean de Urgență Ploiești și voi continua să mă implic în îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru prahoveni! 

Stilul de lucru “merge și așa”,  acest “laissez-faire” cu care se confruntă societatea românească, nu este și nu va fi niciodată acceptat pe durata mandatului meu!

De aceea, schimbările necesare pentru rezolvarea problemelor vizează implementarea unui plan de măsuri pentru a corecta neconformitățile constatate de doamna ministru Sorina Pintea, de directori, de compartimentul de specialitate, dar, bineînţeles, şi de cele sesizate de cetăţeni, prin feedback-ul transmis. Deşi directorii unității medicale și-au dat demisia, sancţiunile trebuie să meargă înainte, iar alți opt angajați ai unității medicale vor intra în comisia de disciplină.

 Mulțumesc doamnei ministru Sorina Pintea pentru faptul că a acceptat să facem echipă în scopul aprofundării feedback-ului primit de la cetățeni și pentru soluționarea problemelor sesizate. Cetățenii rămân adevăratul nostru sprijin, adevăratul nostru agent de verificare a situațiilor de zi cu zi. Prezența dumneaei, astăzi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în cadrul conferinţei de presă (şi nu numai) arată o deschidere faţă de personalul medical şi sper că medicii au înţeles aprecierea noastră faţă de munca lor, dar şi faptul că punem pe primul loc un standard ridicat în procesul de îngrijire pentru o bună organizare şi desfăşurare a actului medical.” a conchis Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova pe pagina sa de Facebook.

Amintim că anul trecut, conducerea Consiliului Județean Prahova a demarat o amplă Campanie de stopare a corupției din spitalele aflate în subordine!

Citiți întregul material:

Campanie de stopare a corupției din spitale demarată de Consiliul Județean Prahova

 

Related posts

Leave a Comment

five × 1 =