Măsuri de prevenire a pestei porcine africane în Prahova

În Prahova nu au apărut focare de pestă porcina africană și nu există nicio suspiciune de pestă porcină africană. Cu toate acestea, având în vedere că în județele vecine a fost confirmat prezența virusului, autoritățile din Prahova au stabilit un set de măsuri de prevenire a bolii.

Prefectura Prahova a convocat luni, la ora 15.00, o nouă ședință pe tema pestei porcine africane, propunerea DSVSA Prahova fiind de menținere a filtrului fix de la intrarea în Ciorani, dar și a filtrului mobil pe drumurile care fac legătura cu județul Buzău, unde săptămâna trecută a fost confirmat virusul pestei porcine africane în două gospodării.

 

Ultimul focar de pestă porcină africană a fost confirmat duminică în Giurgiu. ANSVSA a transmis un comunicat de presă prin care „solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei”.

 

„Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA județene sau autorităţilor locale. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie. Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic”, mai precizează ANSVSA în comunicatul de presă..

Related posts

Leave a Comment

5 × 3 =