Mandatul de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis ilegal

România TV a prezentat un set de documente care arată arată că mandatul de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost emis fără respectarea legii. Documentele arată cum acelaşi judecător îşi anulează propria decizie şi revine cu un mandat de arestare greşit.

În martie 2017 un judecător al secţiei de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova admite cererea de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă formulată de procurorii de la DNA Ploieşti. Sebastian Ghiţă, prin intermediul avocatului contestă această decizie la Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit documentului prezentat de România TV, Curtea de Apel Ploieşti îl citează pe Sebastian Ghiţă pentru data de 3 aprilie 2017 la şedinţa în care urma să se judece contetstaţia la mandatul de arestare. Ba chiar este emis pe numele fostului deputat un mandat de aducere. Întrucât Sebastian Ghiţă nu se afla în ţară, acesta a fost reprezentat de avocatul său, Andrei Zarafiu. Judecătorul Curţii de Apel Ploieşti – Gheorghe Casandrescu – acceptă cererea DNA şi emite un mandat de arestare pe 30 de zile pe numele lui Sebastian Ghiţă, decizia fiind una definitivă.

Citiți continuarea pe România TV

Related posts

Leave a Comment

four − 3 =