MAE: Sâmbătă au revenit din Italia 227 de cetățeni români

22 martie 2020  |  11:06  |  👁 405 Vizualizari


Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de sambata, 21 martie, au revenit în țară 227 de cetățeni români. Cetățenii români au fost repatriați din Torino, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.

Ministerul de externe reînnoiește apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandă turiștilor sau cetățenilor români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

”Totodată, facem apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, precizează MAE.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.